Tweede Regenboog-filmavond van de bibliotheek

Gepubliceerd op: 27 september 2019 10:45

Woensdag 9 oktober is de tweede avond in Theater Ludens in Voorburg waar u kunt genieten van een film rondom een lhbti-thema. De film van deze avond is uitgekozen door Boris Dittrich. Hij koos de film ‘Call me by your name’. Deze serie avonden is het resultaat van de lokale subsidietafel ‘Ruimte voor verschillen’ en is door de Bibliotheek aan de Vliet ingevuld.

Interview

Voorafgaand aan de film interviewt Roeland Drost de gast van deze avond. Uw inbreng in dit interview is welkom, stel uw vragen en deel uw mening of ervaringen rondom het thema van de avond. Aansluitend wordt de film vertoond. Na afloop verder in gesprek over de film? Dat kan in de gezellige foyer van het theater onder het genot van een drankje.

Boris Dittrich

Boris Dittrich (Utrecht, 21 juli 1955) is mensenrechtenactivist, schrijver en politicus. Vanaf juni 2019 is hij lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal voor D66. Van 2007 tot 2018 werkt hij als Directeur pleitbezorging (Advocacy Director) Seksuele Minderheden voor de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Hij was lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor D66 van 1994 tot 2006, waar hij in de periode 2003-2006 ook fractievoorzitter en partijleider was.

Film: Call me by your name

Als een 17-jarige Italiaanse jongen verliefd wordt op een zeven jaar oudere Amerikaanse wetenschapper die bij zijn ouders een studiezomer doorbrengt, raakt hij erg in verwarring. Een recensent omschreef de film als volgt: “een Italiaanse liefdesfilm die zo veel schoonheid en wijsheid herbergt, dat je zwevend de bioscoop verlaat.” De film kreeg vier Oscarnominaties en won de Oscar en de BAFTA voor Beste bewerkt scenario.

De andere gasten en hun filmkeuze

• Donderdag 7 november is politicoloog, journalist, schrijver, performance artist en theatermaker Mounir Samuel onze gast. De film die Mounir uitkoos is ‘Bar Bahar’.
  • Woensdag 11 december sluiten we de serie af met columnist, presentator, essayist en schrijver Stephan Sanders. ‘Le temps qui reste’ is de filmkeuze van Stephan.

De avond begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur, afhankelijk van de lengte van de film.

Kaarten voor deze bijzondere avonden koopt u bij Theater Ludens aan de kassa van het theater of via onderstaande knop.