Wethouders openen Informatiepunt Digitale Overheid

Gepubliceerd op: 30 september 2021 13:15

Je hebt het vast wel eens gezien op tv, het reclamespotje over het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek. Woensdag 29 september was de feestelijke opening van het IDO voor de locaties Leidschendam en Rijswijk bij de Bibliotheek aan de Vliet. In de bibliotheek in Rijswijk verrichtten wethouder Besteman (Rijswijk) en wethouder Van Eekelen (Leidschendam-Voorburg) de openingshandeling.

Maatschappelijke rol

Gerard Hendriks, directeur van de Bibliotheek aan de Vliet, gaf in zijn speech aan dat het IDO helemaal past bij de maatschappelijke rol die de bibliotheek steeds meer gaat spelen. Bij het IDO kan de bibliotheek bezoekers direct helpen of doorverwijzen naar andere instellingen waarmee de bibliotheek samenwerkt.

Belang voor inwoners

Beide wethouders onderstreepten de woorden van Gerard Hendriks en gaven aan blij te zijn dat de inwoners van Leidschendam-Voorburg en Rijswijk nu in de bibliotheek terecht kunnen bij het Informatiepunt met hun vragen over de digitale overheid.

Door een beeldscherm te activeren werd het IDO officieel geopend en proostten de wethouders met alle aanwezigen op deze nieuwe dienstverlening in de bibliotheek.

Heb je vragen over de digitale overheid?

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook het contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek kunnen de inwoners van Leidschendam-Voorburg en Rijswijk tijdens de spreekuren terecht met hun vragen over: onder andere: DigiD, Belastingen en toeslagen, Zorg, Werk of uitkering, Rijbewijs, AOW aanvragen, Inburgering, Coronacheck en coronabewijs.

De hulp bij het Informatiepunt Digitale Overheid is gratis, ook voor niet-leden.

Spreekuren

De gratis spreekuren in de bibliotheek zijn op de volgende dagen:

Rijswijk                dinsdag                  10:00 tot 11:00 uur

Rijswijk                woensdag               16:00 tot 17:00 uur

Leidschendam     dinsdag                  10:00 tot 11:00 uur

Leidschendam     donderdag              13:30 tot 14:30 uur