Winnaars Vredesposterwedstrijd Rijswijk

Gepubliceerd op: 2 november 2017 10:00

Woensdag 1 november was het een gezellige drukte in de bibliotheek. Hier werden de winnaars van de Vredesposterwedstrijd, georganiseerd door Lionsclub Rijswijk, bekend gemaakt.

De Vredesposterwedstrijd is een jaarlijks terugkerende wedstrijd waar leerlingen uit groep 7 en 8 van verschillende basisscholen in Rijswijk aan mee doen. Het thema van dit jaar was: The future of peace (vrede heeft de toekomst).

De Vredesposterwedstrijd wordt al sinds 1988 door 'Lions International' georganiseerd. Met deze wedstrijd willen zij kinderen van 11 tot en met 13 jaar stimuleren om na te denken over vrede en zich hierdoor laten inspireren om tekeningen te maken over dit onderwerp.

Aan burgemeester Michel Bezuijen de eer om de winnaars bekend te maken en de prijzen te overhandigen. Directeur van de Bibliotheek aan de Vliet, Harm Smit reikte de publieksprijs uit. Deze werd gewonnen door Anouk Heerings van de Godfried Bomansschool.

Wethouder Brederode School

1. Reese Zhou
  2. Lucas Boelhouwer

De Bazaar – AZC School

1. Mustafa Kanzoua
  2. Meysam Azizi

J.H. Snijdersschool

1. Isabella Bluys
  2. Youri Louis

Petrusschool

1. Beatrix Uiterdijk

Elsenburg school

1. Jace Boutkan
  2. Tim Adriaanse

Godfried Bomansschool

1. Bibian de Vries
  2. Anna Walstra

Alle prijswinnaars van de Vredesposterwedstrijd in Rijswijk doen mee aan de Nederlandse hoofdprijs. Op de Lions-VN dag in Den Haag in maart 2018 wordt de gelukkige winnaar bekend gemaakt en in het zonnetje gezet.

Deze winnende poster wordt naar Amerika gestuurd. Uit de winnende posters vanuit de hele wereld worden daar de beste 24 tekeningen gekozen. De uiteindelijke winnaar van deze internationale finale mag met twee begeleiders naar New York afreizen en wordt feestelijk onthaald met onder meer een rondleiding door het VN-gebouw. Daarnaast ontvangt de winnaar een cheque van $ 5.000. De andere 23 tekenaars ontvangen een prijs van verdienste van $ 500.

Foto's en video: Rijswijks Dagblad

Wij wensen alle winnaars veel succes bij de regionale ronde van de Vredesposterwedstrijd!