Tess en Eline winnen Vredesposterwedstrijd in Voorburg

Gepubliceerd op: 7 november 2017 10:00

Woensdag 1 november werden ook in de bibliotheek in Voorburg de prijswinnaars van de Vredesposterwedstrijd, georganiseerd door Lionsclub Voorburg, bekend gemaakt. Aan Lia de Ridder, wethouder onderwijs, de eer om de twee prijzen uit te reiken.

Het thema van de Vredesposterwedstrijd was The future of Peace: Vrede heeft de toekomst!. In de groepen 7 en 8 van vijf basisscholen in Voorburg werd daarom uitgebreid gesproken over het belang van Vrede. In de tekenlessen werd hard gewerkt om een mooie poster te maken. Pen, krijt, potloden, markers, inkt, houtskool, verf, pastel en viltstiften mochten allemaal gebruikt worden. Er mocht niets op de Vredesposter worden geplakt, geen foto's of computerwerk, en er mochten ook geen woorden of cijfers op staan.

In oktober werden de 20 winnende posters (eerste, tweede en derde plaats) van de scholen opgehangen in de bibliotheek in Voorburg.

Voor de publieksprijs kon door het publiek op hun favoriete poster worden gestemd. Dat leverde in totaal 499 stemmen op, waarvan de meeste gingen naar de poster van Eline van Zanten uit groep 8 van de Lusthofschool.

De jury onder leiding van de wethouder die verder bestond uit Harm Smit, directeur van de Bibliotheek aan de Vliet, Frans Kokshoorn, beeldhouwer en Corné Akkers, kunstschilder, beoordeelde de 20 posters van de finalisten op uitbeelding van het thema, originaliteit en uitwerking.

Tess Veldhuis uit groep 8 van de Vijverhofschool bleek volgens de jury de beste poster te hebben gemaakt. Helaas kon ze niet in de bibliotheek aanwezig zijn, maar die avond kon de organisatie de prijs en de felicitaties toch bij haar thuis afleveren.

Eline van Zanten met haar poster (links) en Tess Veldhuis ontvangt haar prijs van Bas Kreijger (rechts).

Tess en Eline doen door hun prijs mee aan de Nederlandse hoofdprijs. Op de Lions-VN dag in Den Haag in maart 2018 wordt de gelukkige winnaar bekend gemaakt en in het zonnetje gezet.

Deze winnende poster wordt naar Amerika gestuurd. Uit de winnende posters vanuit de hele wereld worden daar de beste 24 tekeningen gekozen. De uiteindelijke winnaar van deze internationale finale mag met twee begeleiders naar New York afreizen en wordt feestelijk onthaald met onder meer een rondleiding door het VN-gebouw. Daarnaast ontvangt de winnaar een cheque van $ 5.000. De andere 23 tekenaars ontvangen een prijs van verdienste van $ 500.

Video: Midvliet

Foto's: Lionsclub Voorburg

Wij wensen alle winnaars veel succes bij de regionale ronde van de Vredesposterwedstrijd!