De alles om ’t lijf maand

Gepubliceerd op: 27 maart 2019 10:17

Op de woensdagmiddagen in april staan in de bibliotheek in Rijswijk de activiteiten voor kinderen van 4 - 12 jaar in het teken van ‘alles om ’t lijf’.

Bekijk hieronder de activiteiten en koop een kaartje via de oranje knoppen of aan de balie in de bibliotheek.

Mevrouw Hik en het scheetwolkje | 4 - 8 jaar

Ken jij Mevrouw Hik, het Scheetwolkje, de Boerenlater, Professor Hatsjie en de Gaapman? Ze doen precies wat ze willen, wanneer ze het willen. En dat allemaal in jouw lichaam. Wie van hen is niet te stoppen? Na dit grappige verhaal is het tijd om je handen vies te maken. Je maakt een portie Hatsjie, ook bekend als slijm.

Ontwerp een stoere tattoo | 6 - 12 jaar

Duik mee in de wereld van de tattoos. Waar komt deze kunst voor op je lichaam vandaan? Deze middag maak jij een kunstwerk voor op jouw huid. Als je tattoo af is, plaats je hem met een app op je arm, been of misschien wel op je hoofd.

Film: ‘Binnenstebuiten’ | 4 - 8 jaar

In Riley’s hoofd (het hoofdkwartier) wonen haar emoties: plezier, angst, woede, afkeer en verdriet. Na haar verhuizing vinden Riley en haar emoties het lastig wennen aan het nieuwe leven in San Francisco. Zo lastig, dat haar emoties een grote ruzie krijgen. Hoe loopt dat af? Kijk mee naar deze grappige animatiefilm en kom daar achter!

Maak een stralende creatie met LED | 9 - 12 jaar

Ga in het E-Lab aan de slag met LED lampjes, batterijen, ducttape, kopertape en een magneet. Bepaal zelf welke vorm bijvoorbeeld jouw armband, button of iets anders moois heeft. Stralend loop je de deur uit met jouw creatie! Deze activiteit is in samenwerking met Kiwi electronics.