Gezellige woensdagmiddagen in Rijswijk

Gepubliceerd op: 19 februari 2019 09:10

De woensdagmiddagen in de bibliotheek in Rijswijk zijn in maart weer supergezellig met activiteiten voor kinderen van 4 - 12 jaar. Het thema is deze maand ‘de gezellige familiemaand’.

Hap, slik, weg | 4 - 8 jaar

Luister naar het verhaal van Odile. Ze moet met haar ouders mee naar het dierenmuseum. Maar ze heeft helemaal geen zin. Als Odile de opgezette krokodil kietelt, wordt ze ineens opgeslokt. Komt Odile weer terug bij haar familie? Na het verhaal maak je een eigen familiestamboom van echte takken en wol.

Schilder een zelfportret | 6 - 12 jaar

Ken jij het zelfportret van de bekende schilder Vincent van Gogh? Deze middag kijken we goed in de spiegel en schilder je een portret van jezelf. Met verf, stipjes en strepen ga je in het atelier van de Kunstuitleen aan de slag en schilder je een zelfportret in de stijl van Vincent van Gogh.

Film ‘Paddington 2’ | 4 - 8 jaar

Paddington spaart voor een duur cadeau voor zijn tante Lucy in Peru, die binnenkort honderd wordt: een antiek uitklapboek over Londen. Maar oh nee, het boek wordt gestolen. Paddington krijgt de schuld en belandt in de gevangenis. Lukt het hem en de familie Brown om de dief te ontmaskeren? Kom je ook kijken naar deze leuke familiefilm?

Op bezoek bij de E-familie | 9 - 12 jaar

Bouw met Bloxels als een programmeur. Maak als een ontwerper met Lego WeDo. En denk als een robot met Blue Bot en Micro:Bit! Maak deze middag kennis met de E-familie en ga aan de slag in het E-Lab. Het belooft een leuke leerzame middag te worden!