Zesde plek MediaMasters Game voor groep 8 van de Dijsselbloem!

Gepubliceerd op: 28 november 2017 10:00

De Bibliotheek aan de Vliet feliciteert groep 8 van de Dijsselbloem uit Voorburg met het behalen van de zesde plek van Nederland bij de MediaMaster Game! Wij zijn trots op zo’n mediawijze klas.

De MediaMasters Game is een gratis interactieve game. Spelenderwijs maken de leerlingen kennis met de kansen en de gevaren die media bieden.

De game werd één uur per dag gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid (17 t/m 24 november 2017). Dit schooljaar maakten de leerlingen kennis met Jimmy Bots! Jimmy was er trots op de beste gamer uit zijn klas te zijn. Maar toen kwam hij terecht in een wel heel aparte Virtual Reality game waarin hij meer digitale vaardigheden bleek nodig te hebben dan hij ooit had kunnen vermoeden. Uiteindelijk lukte het hem om samen met de klas het spel tot een goed einde te brengen!

Tijdens de opdrachten moesten kinderen overleggen, samenwerken, zelf media maken, media interpreteren en namen zij het eigen mediagedrag onder de loep. Zo werden zij met én van elkaar mediawijzer.