Zomerbioscoop

Gepubliceerd op: 30 mei 2019 10:30

Deze zomer biedt het Filmhuis Rijswijk u de mogelijkheid te genieten van drie films in de Zomerbioscoop. In juni, juli en augustus is er één keer per maand een mooie film te zien op de vrijdagmiddag. Wij zorgen voor een koel drankje. Graag tot ziens!

‘Edie’ | vrijdag 21 juni | 14.00 - 16.00 uur

Edie Moore (83) is een verbitterde, eigenwijze Engelse dame. Na de dood van haar dominante man besluit ze haar jeugddroom na te jagen en in Schotland een berg te beklimmen. Ze ontmoet Jonny, een jonge man die haar traint voor de tocht. Ze ruziën, maken lol en onthullen steeds meer over hun leven aan elkaar. Een avontuurlijke film vol humor, die zich afspeelt in de prachtige Schotse Hooglanden.

‘Lean on Pete’ | vrijdag 26 juli | 14.00 - 16.30 uur

Charley Thompson is als zoon van een alleenstaande vader op zichzelf aangewezen. Wanneer ze naar Portland verhuizen gaat Charley werken bij Del Montgomery, die geld verdient met paardenraces. Charley sluit vriendschap met het oude renpaard Lean on Pete. Wanneer Del het paard wil laten slachten, gaat Charley er met het paard vandoor. Door de wildernis van Oregon en Wyoming gaat hij op zoek naar zijn geliefde tante die hij al jaren niet meer heeft gezien.
 

‘Becoming Astrid’ | vrijdag 23 augustus | 14.00 - 16.30 uur

Astrid Lindgren maakte als tiener een gebeurtenis mee die haar diep trof en haar verdere leven bepaalde. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Zo ontwikkelde ze haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd één van de meest inspirerende en geliefde schrijvers en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.