Veelzijdig kunstenaar exposeert bij Kunstuitleen

1 mei 2018 t/m 31 mei 2018 | de Bibliotheek aan de Vliet - locatie Rijswijk, Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk

Kosten: Toegang is gratis

Ahmad Alkhatrany exposeert in mei met schilderijen en beeldende kunst bij de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk. De veelzijdige kunstenaar Ahmad Alkhatrany woont en werkt in Rijswijk.

Irak

Ahmad is geïnteresseerd in de geschiedenis van zijn geboorteland Irak, de natuur en de kleuren van het land. “In mijn schilderwerken verwerk ik mensfiguren naar mijn interpretatie met spijkerschrifttekens, historische symbolen en tekens, landschappen en architectuur tot een kleurrijk tafereel.”

Veelzijdig

Hij gebruikt klei, acrylverf en powertex om zijn kunstwerken tot leven te laten komen.
Naast beeldende kunst en schilderijen, maakt de veelzijdige kunstenaar muziek. Hij bespeelt een oed, een snaarinstrument dat veel gebruikt wordt in het Midden-Oosten.
Verder zet Ahmad Alkhatrany zich in voor de mensenrechten.

Hoofdprijs

Ahmad Alkhatrany volgde een opleiding beeldende kunst in Leeuwarden. In 2005 won hij de hoofdprijs bij een Arabische kunstwedstrijd in Egypte. Sinds 1999 exposeerde hij regelmatig door heel Nederland.

De expositie is gratis toegankelijk en is te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek, met uitzondering van de dinsdagmiddagen en zaterdagmiddag 26 mei.

Foto: Ahmad naast één van zijn schilderijen, © Ahmad Alkhatrany

ACTIVITEITEN VAN DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Wilt u meer meer weten over andere activiteiten in onze bibliotheek?