Film 'An American in Paris' in Theater Ludens

28 mei 2020, van 15:00 tot 17:15 | Theater Ludens | Burgemeester Feithplein 95 | 2273 BW Voorburg

Kosten: € 7,00 (leden) / € 8,00 (niet-leden)

Jerry Mulligan (Gene Kelly) probeert in het naoorlogse Parijs aan de bak te komen als schilder.

Hij geniet de bescherming en onverdeelde aandacht van een welgestelde Parisienne (Nina Foch), maar heeft zelf heeft hij een oogje op de bescheiden Lise Bouvier. Wat Jerry niet weet, is dat zijn vriend Henri met haar verloofd is. Met het betoverende Parijs en prachtige impressionistische schilderijen als decor, is de film één van de hoogtepunten van de Hollywood musical, bekroond met zes Oscars. De dansen, op de onsterfelijke muziek van Gershwin, zijn een lust voor oog en oor. Het 17 minuten durende eindballet behoort tot de absolute hoogtepunten van het genre.

• Wanneer: donderdag 28 mei
  • Waar: Theater Ludens
  • Adres: Burgemeester Feithplein 95, 2273 BW Voorburg
  • Routeplanner: Google Maps (auto, ov, fiets of lopen)