Vakantielezen

1 juli 2021 t/m 31 augustus 2021 | Voorburg, Leidschendam en Rijswijk

Kosten: Geen

Ook deze zomer doen er weer 7500 kinderen mee aan Vakantielezen. Zit je in groep 3 of 4? Doe dan mee!

Vakantielezen

Dit is hét leesprogramma voor de zomervakantie. Kinderen (en ouders) ontdekken dat je door te lezen kunt reizen naar andere landen. Met Vakantielezen kunnen jullie tot en met 6 september thuis aan de slag. Dus ga mee op reis!

Hoe werkt het?

Tijdens Vakantielezen gaan jullie op schattenjacht. Door de opdrachten te doen kunnen jullie alle schatten verzamelen. Doet jouw bibliotheek mee aan Vakantielezen? Dan maken jullie ook nog kans op prijzen!

Wat is het doel?

Samen plezier beleven. Zijn sommige opdrachten wat minder geschikt? Pas ze dan vooral aan. Het uiteindelijke doel is om de 6 schatten te verzamelen. Dan hebben jullie alle landen bezocht en de opdrachten gedaan!

Waar vindt het plaats?

De opdrachten kunnen jullie doen in en om het huis. Ook kun je de hele zomer naar de bibliotheek. Voor nieuwe boeken, maar ook voor de stickers die je kan verdienen met de opdrachten.

Alles af?

Heb je alle schatten gevonden en de stickers opgehaald in een van de deelnemende bibliotheken? Dan maak je kans op leuke prijzen! Maak een foto van je landkaart en stuur deze op!

Hoe maak je lezen leuk(er)?

Leuke actie!

Van 1 juli tot en met 31 augustus 2021 kunnen jeugd & jongeren zonder bibliotheeklidmaatschap of bibliotheekinloggegevens ook snel en makkelijk gebruikmaken van de zomeractie in de online Bibliotheek. Met dit gratis aan te maken account kan de jeugd 10 e-books en 10 luisterboeken lenen en lezen, met een leentermijn van 3 weken per boek. Op 31 augustus stopt dit account automatisch.

ACTIVITEITEN VAN DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Wilt u meer meer weten over andere activiteiten in onze bibliotheek?