Bas Haring over duurzaamheid

14 november 2019, van 20:00 tot 22:00 | Theater Ludens | Burg. Feithplein 95 | 2273 BW Voorburg

Kosten: Leden / niet-leden € 12,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Volksfilosoof en hoogleraar Bas Haring houdt op uitnodiging van de Bibliotheek aan de Vliet op donderdag 14 november een lezing in Theater Ludens in Voorburg over het onderwerp duurzaamheid. Hij sluit met zijn lezing aan bij het thema van de landelijke leesbevorderingscampagne Nederland Leest.

Duurzaamheid

Bibliotheken door het hele land staan in november in het teken van Jan Wolkers en duurzaamheid. Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei.

Toegankelijk en verrassend

In zijn lezing gaat Bas Haring in op vragen die leven rond het begrip duurzaamheid. Een onderwerp dat dagelijks langskomt op tv, internet, kranten en tijdschriften. Een heel breed begrip waar iedereen mee te maken heeft. Hij bespreekt het begrip duurzaamheid op een toegankelijke manier en vanuit verrassende invalshoeken.

Volksfilosoof

Bas Haring studeerde kunstmatige intelligentie. Die studie viel indertijd onder filosofie en is men Bas filosoof gaan noemen. Zelf maakte hij daar ‘volksfilosoof’ van. Dat woord beschrijft goed wat hij doet en wie hij is. Bas probeert wetenschap en filosofie zo uit te leggen dat iedereen het kan begrijpen en er aan mee kan doen.

Meest duidelijke denker

Aan de Universiteit Leiden werkt Bas Haring als hoogleraar “publiek begrip van wetenschap”. Zijn andere activiteiten naast zijn werk als hoogleraar omschrijft Bas op zijn website zo: “Ik geef regelmatig lezingen, verschijn af en toe in media – in kranten, tijdschriften en op tv. En ik hou ervan om te experimenteren met alternatieve vormen om ingewikkelde dingen uit te leggen: posters, spelletjes, films etc. In 2016 won ik de Duidelijke Taalprijs, als Nederlands “meest duidelijke denker”. Daar ben ik erg trots op!”

Boeken van Bas Haring

Zijn debuut Kaas en de Evolutietheorie werd bekroond met Gouden Uil voor jeugdliteratuur en de Eureka!-prijs voor populairwetenschappelijke literatuur. Van Voor een echt succesvol leven (2007) zijn meer dan 40.000 exemplaren verkocht. Eind 2010 verscheen Vallende kwartjes dat hij samen met Ionica Smeets schreef, in 2011 volgde Plastic Panda’s, in 2014 Doe dit vooral thuis en halverwege 2016 Waarom cola duurder is dan melk. Vlak voor de publicatie van dit laatste werk won hij de Duidelijketaalprijs waardoor hij zich Nederlands duidelijkste wetenschapper mag noemen.

DATUM - TIJD - LOCATIE - PRIJS

  • Wanneer: donderdag 14 november 2019
  • Hoe laat: 20:00 - 22:00 uur
  • Waar: Theater Ludens
  • Adres: Burgemeester Feithplein 95, 2273 BW Voorburg
  • Routeplanner: Google Maps (auto, ov, fiets of lopen)
  • Prijs per kaartje: Leden / niet-leden € 12,50

KAARTVERKOOP

Kaarten voor deze avond koopt u bij Theater Ludens aan de kassa van het theater of op de website:

ACTIVITEITEN VAN DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Wilt u meer meer weten over andere activiteiten in onze bibliotheek?