Beginnerscursus Digitale Fotografie - Fotoclub F70

16 september 2019, van 20:00 tot 22:15 | Locatie Rijswijk | Generaal Eisenhowerplein 101 | 2288 AG Rijswijk

Kosten: € 110,00 inclusief lesmaterialen

Vallen uw vakantiefoto’s nog wel eens tegen? Of wilt u graag ontdekken hoe u met uw camera (nog) betere foto’s maakt? Misschien is de beginnerscursus ‘Digitale Fotografie’ van Fotoclub F70 dan wel iets voor u!

Beginnerscursus

Op maandag 16 september start bij voldoende aanmeldingen een nieuwe beginnerscursus ‘ Digitale Fotografie’ van de Rijswijkse fotoclub F70. De cursus wordt gehouden in de bibliotheek van Rijswijk. Dit is ook de plek waar de normale clubavonden van F70 gehouden worden.

Theorie en praktijk

Deze cursus bestaat uit zes avonden van 20:00 tot 22:15 uur en een praktijkochtend. De avonden zijn deels theoretisch maar u gaat ook praktisch aan de slag. Dus neem uw camera mee.

Tips

Op deze avonden krijgt u veel met 'tips en weetjes' te horen. Er wordt veel gebruikgemaakt van de beamer om de voorbeeldfoto's groot te kunnen bekijken. Na iedere avond wordt er huiswerk opgegeven dat de volgende keer besproken wordt. Alle deelnemers krijgen de gepresenteerde cursusinformatie per e-mail toegestuurd.

Doel van de cursus

Stapsgewijs ontdekken hoe u nog betere foto’s kunt maken. Na het volgen van de cursus bent u zich bewust van de mogelijkheden van de camera en heeft u ontdekt welke factoren het verschil maken tussen een “gewoon kiekje” en een foto waar u echt trots op kunt zijn. Zo krijgt u nog meer plezier in het fotograferen!

Onderwerpen

De cursus bestaat uit drie onderdelen:

1. De werking van de camera.
    Hierbij komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan de orde:
    scherpstellen, diafragma, sluitertijd, scherptediepte, ISO-waarde, belichting, histogram, lenzen en statief.

2. Licht, compositie en creativiteit.
    Hierbij komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan de orde:
    de invloed van het licht op je foto, compositieregels en hoe maak je jouw eigen foto onderscheidend.

3. Kennismaken met het digitaal bewerken.
    Met behulp van het fotobewerkingsprogramma Adobe Lightroom wordt uitgelegd hoe je met enkele simpele bewerkingen een mooiere foto krijgt.

Voor de laatste cursusavond wordt een eindopdracht meegegeven, welke die laatste avond zal worden gepresenteerd en besproken.

Cursusdata

De cursus wordt gehouden op 6 maandagen van 20:00 - 22:15 uur:

• 16 september
  • 30 september
  • 14 oktober
  • 28 oktober
  • 25 november
  • 9 december

En 2 praktijkochtenden op zaterdagochtend:

• 5 oktober
  • 2 november

De kosten voor de totale cursus, inclusief lesmaterialen, zijn € 110,00.

Als u online uw kaartjes koopt, heeft u een printer nodig om de kaartjes af te drukken. Hiervoor is het noodzakelijk dat Adobe Reader op uw computer is geïnstalleerd. Heeft u dit nog niet geïnstalleerd dan kunt u Adobe Reader gratis downloaden.

Aanmelden in de bibliotheek

Als u geen gebruik maakt van internetbankieren, dan kunt u vooraf een kaartje kopen in de bibliotheek.

LET OP: U kunt bij ons in de bibliotheek alleen betalen met uw pinpas of met het tegoed op uw bibliotheekpas. Wij nemen geen contant geld aan.

Kijk op de website van Fotoclub F70 voor meer informatie.

Foto: © Rob van Roosmalen