Beginnerscursus Digitale Fotografie - Fotoclub F70

17 februari 2020, 20:00 t/m 11 mei 2020, 22:15 | Locatie Rijswijk | Generaal Eisenhowerplein 101 | 2288 AG Rijswijk

Kosten: € 110,00 inclusief lesmaterialen

Voor beginnende fotografen start op maandag 17 februari in de bibliotheek in Rijswijk de beginnerscursus Digitale Fotografie. U hoeft geen lid te zijn van de fotografie club om u aan te melden. De cursus wordt gegeven door Rob van Roosmalen.

Nog betere foto’s

Vallen uw vakantiefoto’s nog wel eens tegen? Of wilt u graag ontdekken hoe u met uw camera (nog) betere foto’s maakt? ……Misschien is dan de beginnerscursus ‘Digitale Fotografie’ van Fotoclub F70 wel iets voor u!

Doel van de cursus

Stapsgewijs ontdekken hoe u nog betere foto’s kunt maken. Na het volgen van de cursus bent u zich bewust van de mogelijkheden van de camera en heeft u ontdekt welke factoren het verschil maken tussen een “gewoon kiekje” en een foto waar u  echt trots op kunt zijn. Zo krijgt u nog meer plezier in het fotograferen!

Onderwerpen

De cursus bestaat uit drie onderdelen:

1) De werking van de camera. Hierbij komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan de orde: scherpstellen, diafragma, sluitertijd, scherptediepte, ISO-waarde, belichting, histogram, lenzen en statief.

2) Licht, compositie en creativiteit. Hierbij komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan de orde: de invloed van het licht op je foto, compositieregels en hoe maak je jouw eigen foto onderscheidend.

3) Kennismaken met het digitaal bewerken. Met behulp van het fotobewerkingsprogramma Adobe Lightroom wordt uitgelegd hoe je met enkele simpele bewerkingen een mooiere foto krijgt. Voor de laatste cursusavond wordt een eindopdracht meegegeven, welke die avond zal worden gepresenteerd en besproken.

Tips en weetjes

Op de cursusavonden krijgt u veel met 'tips en weetjes' mee. Er wordt veel gebruik gemaakt van de beamer om de voorbeeldfoto’s en de resultaten van de cursisten groot te kunnen bekijken. Na iedere avond wordt er huiswerk opgegeven dat de volgende keer besproken wordt. Alle deelnemers krijgen de gepresenteerde cursusinformatie per e-mail toegestuurd.

Cursusdata

Deze cursus bestaat uit zes maandagavonden van 20:00 tot 22:15 uur en twee praktijkochtenden. De exacte tijden voor de ochtenden worden doorgegeven tijdens de cursus. De avonden zijn deels theoretisch maar u gaat ook praktisch aan de slag. Dus neem uw camera mee!

  1. maandag 17 februari 
  2. maandag 2 maart
  3. zaterdag 14 maart
  4. maandag 23 maart
  5. maandag 6 april
  6. zaterdag 11 april
  7. maandag 20 april
  8. maandag 11 mei

Kosten

De kosten voor de totale cursus, inclusief lesmaterialen, zijn € 110,00.

Deze cursus is geschikt voor u als...

...u houdt van fotograferen en hier graag meer over wilt leren. U dient in het bezit te zijn van een camera met instelmogelijkheden van diafragma en sluitertijd.

Meer informatie

Bezoek de website van Fotoclub F70 voor algemene informatie. Aanmelden kon t/m 16 februari 2020.

Meer informatie

Kijk op de website van Fotoclub F70 voor meer informatie over de organisatie, wat de club doet en wat ze aanbieden.