Dubbelexpositie Yara en Joost Konings in Rijswijk

1 juni 2017 t/m 30 juni 2017 | de Bibliotheek aan de Vliet - locatie Rijswijk, Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk

Kosten: Toegang is gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In juni exposeren dochter en vader Yara en Joost Konings bij de Kunstuitleen in Rijswijk. Yara exposeert met foto’s en Joost met schilderijen. De feestelijke afsluiting van de expositie is op vrijdag 30 juni vanaf 16.00 uur.

Yara

Yara studeerde in 2013 af als fotograaf aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Haar foto’s laten emoties zien en verhalen die zij wil overbrengen met beelden.

Yara heeft de chronische ziekte MS. Dat onderwerp komt vaak voor in haar foto’s. Yara zegt daarover: “In mijn fotografie zie je sinds ik ziek ben geworden altijd wel iets van verknelling, onwetendheid, vragen en verdriet.”

Op dit moment maakt Yara vaak foto’s rond het thema vluchtelingen. Zij laat op verschillende manieren zien hoe moeilijk het voor hen is. “Dat zij van een eigen thuis naar een vreemd thuis moeten. Ik probeer het negatieve beeld te veranderen. Ik hoop dat het me lukt om het racisme te verminderen. Dat ook zij een veilig nieuw thuis kunnen voelen.”

Joost

Joost studeerde in 1986 af als eerstegraads docent tekenen en kunstgeschiedenis aan de Amsterdamse academie voor beeldende vorming. Hij werkte 16 jaar als docent, nam ontslag en besteedt zijn tijd nu volledig aan de kunst.

Yara en Joost delen een atelier in Delft. Daar geeft hij cursussen en workshops op het gebied van de beeldende kunst. Daarnaast geeft hij les in kunstgeschiedenis, bodypaint, tekenen en airbrush op het ROC van Amsterdam bij de opleiding tot allround grimeur.

Joost Konings combineert en componeert verzamelde beelden in olieverf, airbrush of als mix tot nieuwe beelden. Deze beelden vertellen een verhaal waarbij de toeschouwer ook vrij is om er zijn eigen invulling aan te geven. De onderwerpen van zijn kunst zijn verschillend, maar gaan altijd over mensen, communicatie en leven.
Joost is een bekende bodypainter. Hij is al twee jaar op rij Noord-Nederlands kampioen airbrush en bodypaint.

De bijzondere dubbelexpositie is in juni in de Theaterzaal te zien. Op maandag tot en met vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur.

Afbeelding: © Joost Konings

_________________________________________________________________________

Activiteiten van de Bibliotheek aan de Vliet

Wilt u meer meer weten over andere activiteiten in onze bibliotheek?