Expositie ‘Duizend-en-een-nacht’

1 juni 2018 t/m 30 juni 2018 | Kunstuitleen Rijswijk | Generaal Eisenhowerplein 101 | 2288 AG Rijswijk

Kosten: Gratis

In juni exposeert Morel Moore bij de Kunstuitleen in Rijswijk. Haar werk bestaat uit geometrische en optische patronen.

Morel Moore

Morel werd in 1958 in Suriname geboren. Op haar zeventiende kwam zij naar Nederland. Na haar opleiding werkte zij jarenlang in de administratieve sector.

Ontdekking

In 2008 brak een moeilijke periode aan, die uiteindelijk leidde tot een positieve ontdekking. “Ik kreeg een burn-out, dit was een hele moeilijke periode. Deze ervaring is de bron geweest van het ontdekken van mijn creativiteit.”

Eigen stijl

Geheel vanuit mijzelf begon ik met het tekenen van geometrische en optische patronen. Na dit jaren te hebben gedaan ontwikkelde ik steeds meer een eigen stijl. Deze stijl is te herkennen aan een zwart/wit optisch patroon waarbinnen ik een beeld schilder en dit kleurrijk versier met motieven van bloemen en goud op een doek met acrylverf. Mijn belevingswereld wil ik graag overbrengen en toegankelijk maken voor anderen.” Binnen de zwart/wit optisch geometrische patronen die Morel maakt, ziet zij verschillende beelden die haar, net als een kind dat gelooft magie, steeds weer verwonderen.

Duizend-en-een-nacht

Nu, ruim tien jaar later, durft Morel een volgende stap te zetten door een aantal van haar schilderijen te exposeren in de bibliotheek. Haar werk bestaat uit verschillende thema’s. Het thema waarmee Morel nu exposeert, heet ‘Duizend-en-een-nacht’.

U kunt de expositie de hele maand juni bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek in Rijswijk. De toegang is gratis.