Expositie Jan van Munster in Rijswijk

8 februari 2018 t/m 28 februari 2018 | Kunstuitleen Rijswijk | Generaal Eisenhowerplein 101 | 2288 AG Rijswijk

Kosten: Gratis

Na 50 jaar legt Jan van Munster zijn penselen neer.

Om hier bij stil te staan is er van 8 tot en met 28 februari een overzichtstentoonstelling bij de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk. Wethouder Marloes Borsboom opent de expositie op zaterdag 10 februari om 14.30 uur.

Jan van Munster

De in 1930 in Rijswijk geboren en getogen kunstschilder Jan van Munster begon zijn carrière in de kunst als taxateur en restaurateur bij de Rotterdamse kunsthandel J.G. Denis. Pas op 35-jarige leeftijd begon hij met schilderen en kreeg hij les van de bekende Rotterdamse schilder Gerard van Zwieten.

Typisch Hollands

Het vroege werk van Jan van Munster bestaat voornamelijk uit portretten. Later volgden landschappen en strand- en zeegezichten. De schilderijen zijn typisch Hollandse qua sfeer. Opvallend zijn de zware wolkenpartijen die op veel schilderijen terugkeren en de sprekende kleuren. Jan van Munster liet zich onbewust inspireren door de schilders van de Haagse School, zoals Mauve, Maris en Mesdag.

Jan van Munster exposeerde in Nederland, in verschillende andere landen in Europa en in de Verenigde Staten.

Zorg voor zijn vrouw

De laatste jaren komt Jan van Munster niet veel meer toe aan schilderen door de intensieve zorg voor zijn vrouw die de ziekte van Parkinson heeft. Daarom heeft hij besloten zijn penselen neer te leggen. Van de schilderijen die Van Munster verkoopt, doneert hij een deel van de opbrengst aan het ParkinsonFonds.

Deze bijzondere tentoonstelling is te zien in het Theater van de bibliotheek in Rijswijk op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Zaterdag 24 februari is de expositieruimte gesloten. De toegang is gratis.

ACTIVITEITEN VAN DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Wilt u meer meer weten over andere activiteiten in onze bibliotheek?

Foto: Jan van Munster in zijn atelier
© Jan van Munster