Expositie ‘Lezende dames’

5 maart 2019 t/m 30 maart 2019 | Locatie Rijswijk | Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk

Kosten: Gratis toegang tijdens openingsuren

Van 5 tot en met 30 maart exposeert Corrie Zevenbergen met beeldjes van lezende dames in de vitrine van de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk

Keramiek

Corrie Zevenbergen maakt haar beelden van steen, keramiek of brons. Als onderwerp kiest zij regelmatig voor vormen gebaseerd op de natuur. Niet zo vreemd, want met haar werk als bloemist ziet zij dagelijks mooie blad- en bloemmotieven voorbijkomen die haar inspireren.

Vrouwenfiguren

Maar ook voluptueuze vrouwenfiguren, die een glimlach ontlokken, krijgen onder haar handen vorm in steen of klei. Zij vindt het leuk om dit van verschillende materialen te maken. Waar je bij een stenen beeld alleen maar weghaalt (en soms te veel), kun je bij klei er juist van alles aanplakken. 

Brons

Corrie begon met een cursus boetseren bij VAK in Delft. Zo ontdekte zij de mogelijkheden van keramiek. Dit materiaal boeide haar zoveel dat zij nu de opleiding Keramische Technieken in Gouda volgt. De keramiek-beelden worden na de zogenaamde ‘biscuitstook’ geglazuurd of behandeld met koperverf en patinee en zo ontstaat het effect dat het beeldje van brons lijkt te zijn.

Lezende dames

De beelden die u in de bibliotheek kunt zien, zijn ‘Lezende dames’ van keramiek. Ze staan voor: “Om in alle rust een boek te lezen. Juist in deze tijd waarin iedereen het druk heeft of beziggehouden wordt door sociale media of de tv, is het waardevol om via een boek je eigen gedachten/fantasie weer aan het werk te zetten. Een boek lezen kan altijd, jong of oud, zittend of liggend, in de bieb of thuis op de bank.”

U kunt de beeldjes bewonderen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

DATUM - TIJD - LOCATIE

  • Wanneer: dinsdag 5 maart t/m zaterdag 30 maart 2019
  • Hoe laat: tijdens openingsuren
  • Waar: de Bibliotheek aan de Vliet - locatie Rijswijk
  • Adres: Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk
  • Routeplanner: Google Maps (auto, ov, fiets of lopen)

CONTACT

Wilt u graag online een kaartje kopen maar lukt dit niet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

ACTIVITEITEN VAN DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Wilt u meer meer weten over andere activiteiten in onze bibliotheek?