Expositie 'Omzien naar elkaar - de taal verbindt ons allen'

4 maart 2019 t/m 16 maart 2019 | Locatie Voorburg | Koningin Julianalaan 257 | 2273 JG Voorburg

Kosten: Gratis tijdens openingsuren

Stel, je moet halsoverkop je huis en je land verlaten omdat je er niet langer veilig bent. Je laat je familie en je vrienden achter, je baan, het leven dat je had en al je bezittingen. Je wordt een vluchteling, op weg naar een onbekende toekomst.

Dat is de afgelopen jaren ruin 459 statushouders overkomen die nu in de gemeente Leidschendam-Voorburg wonen. Zij kwamen terecht in een land waar ze niemand kennen, de taal niet spreken en waar andere gewoonten zijn. Was er maar iemand die je daarbij wilde helpen.

Daarover is een foto expositie gemaakt die is aangevuld met interviews met vluchtelingen die vertellen waarom zij hier zijn en ‘maatjes’ die vertellen waarom zij een vluchteling willen helpen bij de inburgering in ons land. De foto’s en interviews staan in een boekje dat mag worden meegenomen.

De expositie staat van maandag 4 maart t/m zaterdag 16 maart in de bibliotheek in Voorburg.
Daarna staat de expositie van maandag 25 maart t/m zaterdag 30 maart in de bibliotheek in Leidschendam.

Tijdens openingsuren bent u van harte welkom om de foto expositie te bezoeken.

De expositie is niet alleen in de bibliotheek te bezoeken. U bent ook van harte welkom op onderstaande data in:

• 11 feb t/m 23 feb: Koningkerk - Bruijnings Ingenhoeslaan 4, 2273 KR Voorburg
  • 7 apr t/m 14 apr: Verrezen Christus Kerk - Fonteynenburghlaan 36, 2275 CZ Voorburg
  • 21 apr t/m 28 apr: Sociaal Netwerkpunt Sport & Welzijn - Faukenbergseweg 1, 2274 RX Voorburg
  • 5 mei t/m 19 mei: Kruisheuvelkerk - Burgemeester Roeringlaan 6, 2262 EC Leidschendam
  • 26 mei t/m 1 jun: Petrus en Pauluskerk -  Sluiskant 29, 2265 AB Leidschendam

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.