Filmhuis: I am not your negro (film en/of lunchlezing)

24 februari 2018, van 13:00 tot 16:00 | de Bibliotheek aan de Vliet - locatie Rijswijk, Gen. Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk

Kosten: vanaf € 6,00 (leden) / € 7,50 (niet-leden)

Filmhuis Rijswijk

Documentaire van Raoul Peck gebaseerd op een onvoltooid boek van de schrijver James Baldwin (1924-1987) over de geschiedenis van het racisme in de VS.

Peck kruipt als het ware in het hoofd van Baldwin en vertelt het verhaal aan de hand van fragmenten uit zijn werk (romans, toneelstukken, gedichten, essays) en zijn publieke optredens.

Acteur Samuel L. Jackson draagt de teksten van Baldwin voor. Ook zijn er nieuwsfragmenten en fragmenten uit speelfilms die Baldwin aanhaalt. De documentaire trekt de vragen van Baldwin door naar het heden. Wat is er veranderd? Zullen Amerikanen ooit inzien dat de rassenongelijkheid de enorme kloof in hun land in stand houdt?

LUNCHLEZINGEN EN FILMS OP ZATERDAG

Op de ‘zaterdag Nederlandse Filmdag’ verzorgen wij voorafgaand aan de film een lunchlezing. Onder het genot van een broodje en een drankje geven medewerkers van Filmkrant.Live u meer informatie over de film. U krijgt daarbij tips waarop u kunt letten bij het bekijken van de film.

• Voor de lunchlezingen en de film kunt u een apart of een combinatiekaartje kopen.
  • Wilt u alleen naar de film? Koop dan een los kaartje voor de film.
  • De films beginnen altijd om 14.00 uur.
  • De lunchlezing begint om 13:00 uur.

DATUM - TIJDEN - LOCATIE - PRIJZEN

• Wanneer: zaterdag 24 februari 2018
  • Hoe laat: 13:00 - 13:45 uur (lunchlezing) / 14:00 - 16:15 uur (film)
  • Waar: Filmhuis - de Bibliotheek aan de Vliet - locatie Rijswijk
  • Adres: Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk
Toegangsprijs Leden Niet-leden
Prijs lunchlezing en film € 10,00 € 12,50
Prijs alleen film € 6,00 € 7,50
Voordeelprijs losse filmkaartjes 3 voor € 15,00* 3 voor € 15,00*

*Koop in één keer drie kaarten voor verschillende films voor € 15,00. Dit aanbod geldt alleen bij de kaartverkoop aan de balies in de bibliotheek.

Koop nu online uw toegangskaart en betaal via iDEAL:

*LET OP: Vanwege de voorbereidingen voor de lunch, zijn de kaartjes voor de lunchlezing en de combinatiekaartjes te koop tot en met vrijdag 23 februari.

Als u online uw kaartjes koopt, heeft u een printer nodig om de kaartjes af te drukken. Hiervoor is het noodzakelijk dat Adobe Reader op uw computer is geïnstalleerd. Heeft u dit nog niet geïnstalleerd dan kunt u Adobe Reader gratis downloaden.

KAARTVERKOOP IN DE BIBLIOTHEEK

Als u geen gebruik maakt van internetbankieren, dan kunt u vooraf een kaartje kopen in de bibliotheek. Aan de zaal is het alleen nog mogelijk om kaartjes te kopen zolang de voorraad strekt. LET OP: U kunt bij ons in de bibliotheek alleen betalen met uw pinpas of met het tegoed op uw bibliotheekpas. Wij nemen geen contant geld aan.

TRAILER

Wilt u graag online een kaartje kopen maar lukt dit niet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.