Filmhuis: The other side of hope

27 februari 2018, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek aan de Vliet - Filmhuis Rijswijk | Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk

Kosten: € 6,00 (leden) / € 7,50 (niet-leden)

Regisseur Aki Kaurismäki vertelt een actueel verhaal over hoop en menselijkheid op zijn eigen onovertroffen en humoristische wijze.

Khaled, een jonge Syrische vluchteling, belandt in Helsinki. Met grote hoop op een betere toekomst, probeert hij hier politiek asiel te verkrijgen, maar moet helaas besluiten in het illegale circuit te duiken.

Vijftiger Wikström zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger van herenoverhemden en stropdassen. Ook zijn alcoholische vrouw zet hij aan de kant. Dankzij een winnende partij poker verdient hij een klein fortuin waarmee hij een slechtlopend restaurant ergens in een achterafstraatje in Helsinki koopt.

Wikström treft Khaled aan op de binnenplaats van zijn restaurant. Na een kort handgemeen raken de mannen in gesprek. Wellicht herkent Wikström iets van zichzelf in de gehavende man, want hij besluit Khaled in te huren om voor hem te komen werken. En daarnaast kan Wikström wel een afwasser gebruiken.

De film kenmerkt zich door droge humor, scherpe dialogen, bijzondere muziek en prachtige beelden.

Vluchtelingen in Rijswijk

Aansluitend op de film (vanaf 16:15 uur) houdt VluchtelingenWelzijn Rijswijk een presentatie over hun werkzaamheden voor nieuwkomers in de gemeente Rijswijk. Hoe ondersteunen zij hen om hun plek in de Rijswijkse gemeenschap te vinden? En wat kunnen zij voor hen betekenen bij het leren van de Nederlandse taal, Nederlandse mensen leren kennen en het vinden van een baan? Zij vertellen u hierover met voorbeelden uit de praktijk.

De presentatie duurt ongeveer een half uur. En er is gelegenheid om vragen te stellen. De presentatie is gratis voor bezoekers van de film. En exclusief voor hen toegankelijk.

• Wanneer: dinsdag 27 februari 2018
  • Waar: Filmhuis - de Bibliotheek aan de Vliet - locatie Rijswijk
  • Adres: Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk
  • Prijs per kaartje: € 6,00 (leden) / € 7,50 (niet-leden)
  • Extra voordeel: Koop in één keer drie kaarten voor verschillende films voor € 15,00*.

*Dit aanbod geldt alleen bij de kaartverkoop aan de balies in de bibliotheek.

Koop nu online uw toegangskaart en betaal via iDEAL:

Als u online uw kaartjes koopt, heeft u een printer nodig om de kaartjes af te drukken. Hiervoor is het noodzakelijk dat Adobe Reader op uw computer is geïnstalleerd. Heeft u dit nog niet geïnstalleerd dan kunt u Adobe Reader gratis downloaden.

KAARTVERKOOP IN DE BIBLIOTHEEK

Als u geen gebruik maakt van internetbankieren, dan kunt u vooraf een kaartje kopen in de bibliotheek. Aan de zaal is het alleen nog mogelijk om kaartjes te kopen zolang de voorraad strekt.

LET OP: U kunt bij ons in de bibliotheek alleen betalen met uw pinpas of met het tegoed op uw bibliotheekpas. Wij nemen geen contant geld aan.

TRAILER

Wilt u graag online een kaartje kopen maar lukt dit niet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.