Filmhuis: Wadjda (film en/of lunchlezing)

31 maart 2018, van 13:00 tot 16:15 | de Bibliotheek aan de Vliet - locatie Rijswijk, Gen. Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk

Kosten: Film gratis, lunchlezing € 4,00 (leden) / € 5,00 (niet-leden)

Filmhuis Rijswijk

Wadjda is een 10-jarig meisje dat woont in een buitenwijk van Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Hoewel ze in een conservatieve wereld leeft, houdt Wadjda van plezier. Ze is ondernemend en zoekt altijd de grenzen van het mogelijke op.

Na een ruzie met haar vriend Abdullah, een buurtjongen met wie ze eigenlijk niet zou mogen spelen, ziet Wadjda een mooie groene fiets te koop staan. Wanhopig wil ze deze fiets bezitten, zodat ze Abdullah in een race kan verslaan. Maar Wadjda's moeder wil dit niet toestaan, uit angst voor repercussies van een samenleving die fietsen als gevaarlijk ziet voor meisjes.

Haifaa Al-Mansour, die gezien wordt als de eerste vrouwelijke filmmaker uit Saoedi-Arabië, vertelt een intiem verhaal over een meisje met grote dromen. Wadjda staat voor vele meisjes en vrouwen uit Saoedi-Arabië. Het drama biedt een inkijk in een anders gesloten gemeenschap, met universele, herkenbare thema’s als hoop, lef en doorzettingsvermogen.

Dafne van Baarle is de gastspreker bij de lunchlezing. Zij is arabiste en cultuurmakelaar met de Arabische wereld. Als arabiste met een Nederlandse achtergrond en ruime ervaring en een groot netwerk in de regio, slaat zij graag een brug tussen Nederland en de Arabische wereld. In de lezing gaat zij in op de veelzijdige, soms verrassende en altijd in beweging zijnde rol van vrouwen in de Arabische wereld.

Deze film draaien wij met dank aan Movies that Matter. Dankzij de samenwerking is de toegang voor de film gratis. De lunch is betaald: € 4,00 voor leden en € 5,00 voor niet-leden. U kunt een kaartje kopen/reserveren aan de balie in de bibliotheek of via onderstaande knoppen.

movies that matter

LUNCHLEZINGEN EN FILMS OP ZATERDAG

Op de ‘zaterdag Nederlandse Filmdag’ verzorgen wij voorafgaand aan de film een lunchlezing. Onder het genot van een broodje en een drankje geven medewerkers van Movies that Matter u meer informatie over de film. U krijgt daarbij tips waarop u kunt letten bij het bekijken van de film.

  • Voor de lunchlezing en de film kunt u een combinatiekaartje kopen.
  • Wilt u alleen naar de film? Reserveer dan een los kaartje voor de film.
  • De films beginnen altijd om 14.00 uur.
  • De lunchlezing begint om 13:00 uur.

DATUM - TIJDEN - LOCATIE - PRIJZEN

  • Wanneer: zaterdag 31 maart 2018
  • Hoe laat: 13:00 - 13:45 uur (lunchlezing) / 14:00 - 16:15 uur (film)
  • Waar: Filmhuis - de Bibliotheek aan de Vliet - locatie Rijswijk
  • Adres: Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk
  • Routeplanner: Google Maps (auto, ov, fiets of lopen)
Toegangsprijs Leden Niet-leden
Prijs lunchlezing en film € 4,00 € 5,00
Prijs alleen film € 0,00 € 0,00

RESERVEER OF KOOP ONLINE UW KAARTJE(S)

Reserveer uw gratis kaartje of koop nu online uw toegangskaart voor de film met lunchlezing en betaal via iDEAL:

*LET OP: Vanwege de voorbereidingen voor de lunch, zijn de kaartjes voor de lunchlezing en de combinatiekaartjes te koop tot en met vrijdag 30 maart.

Als u online uw kaartjes koopt, heeft u een printer nodig om de kaartjes af te drukken. Hiervoor is het noodzakelijk dat Adobe Reader op uw computer is geïnstalleerd. Heeft u dit nog niet geïnstalleerd dan kunt u Adobe Reader gratis downloaden.

KAARTVERKOOP IN DE BIBLIOTHEEK

Als u geen gebruik maakt van internetbankieren, dan kunt u vooraf een kaartje kopen in de bibliotheek. Aan de zaal is het alleen nog mogelijk om kaartjes te kopen zolang de voorraad strekt. LET OP: U kunt bij ons in de bibliotheek alleen betalen met uw pinpas of met het tegoed op uw bibliotheekpas. Wij nemen geen contant geld aan.

TRAILER

CONTACT

Wilt u graag online een kaartje kopen maar lukt dit niet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

ACTIVITEITEN VAN DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Wilt u meer meer weten over andere activiteiten in onze bibliotheek?