Films in Voorburg en Rijswijk

10 februari 2021 t/m 30 juni 2021 | Filmhuis Rijswijk | Theater Ludens

Met veel plezier presenteren wij het gezamenlijke filmprogramma van Theater Ludens in Voorburg en het Filmhuis Rijswijk voor de periode februari* tot en met juni 2021. Het resultaat van onze samenwerking is een gevarieerd filmaanbod.

Het programma bestaat voor het grootste deel uit actuele speelfilms en enkele documentaires. Films die iets speciaals bieden en die u bijblijven.

Wij hopen u snel te begroeten bij de voorstellingen en wij wensen u veel kijkplezier!

*vanwege de landelijke aangescherpte coronamaatregelen vertonen wij tot aan 9 februari 2021 geen films.

Films in Theater Ludens

Theater Ludens is dé culturele hotspot in Leidschendam-Voorburg! Met meer dan 150 voorstellingen leveren wij u een geweldig aanbod op gebied van cabaret, toneel, jeugdvoorstellingen, concerten en films. Naast onze reguliere voorstellingen organiseren wij speciale evenementen voor, en in samenwerking met onze cultureel actieve inwoners. Theater Ludens organiseert samen met haar culturele en maatschappelijke partners veel activiteiten die de bewoners van Leidschendam-Voorburg ten goede komen.

De filmvoorstellingen in Theater Ludens zijn altijd op donderdagmiddag en -avond. Met uitzondering van A rainy day in New York. Die film staat op het programma voor vrijdag 28 mei.

Inleidende lezingen door Anne Marie Boorsma
De kunsthistorica Annemarie Anne Marie Boorsma verzorgt dit seizoen bij zes films in Theater Ludens een inleidende lezing. Dit zijn films over kunstenaars of andere kunstzinnige onderwerpen.

Anne Marie Boorsma studeerde in 1988 af in de kunstgeschiedenis van de moderne tijd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar bijvakken waren theaterwetenschap en psychologie. Film heeft haar altijd gefascineerd. In haar studententijd was ze dan ook vaak te vinden in de bioscoop. In Leiden volgde ze de colleges filmgeschiedenis van Nico Brederoo. Ze was daar zo enthousiast over dat ze besloot af te studeren op een filmhistorisch onderwerp. Ze koos voor een film van Ingmar Bergman. Het resulteerde in een half-historische, half-psychologische afstudeerscriptie.

Als u een lezing bijwoont, krijgt u meer inzicht in de film. Anne Marie attendeert u op feiten die u anders (misschien) niet opgevallen zouden zijn. Voor de inleiding en de film dient u apart een kaartje te kopen.

Films in het Filmhuis Rijswijk

In het Theater van de bibliotheek in Rijswijk kunt u iedere dinsdagmiddag en de laatste zaterdagmiddag van de maand genieten van een mooie film.

De filmmiddagen zijn een goede gelegenheid om én van een film te genieten én andere filmliefhebbers te ontmoeten.

De voorstellingen worden begeleid door een enthousiast team van vrijwilligers. Zij zorgen dat u kunt genieten van een gezellige filmmiddag, waar ook tijd is voor een praatje, over de film of over iets persoonlijks.

Films lenen
Bent u nog niet uitgekeken op films? In de locaties Leidschendam, Rijswijk en Voorburg van de Bibliotheek aan de Vliet kunt u films en populaire series lenen op dvd en blu-ray.  U leent deze materialen gratis voor 2 weken. De nieuwste Toptitels leent u voor 1 week en daarvoor betaalt u € 2,00 leengeld.

Wilt u graag online een kaartje kopen maar lukt dit niet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.