Florence Foto Studio nr. 1 (basis) voor 60+

13 september 2018, van 10:30 tot 12:00 | Locatie Leidschendam | Fluitpolderplein 5 | 2262 ED Leidschendam

Kosten: leden € 35,00 | niet-leden € 45,00

Florence Actief biedt in samenwerking met de bibliotheek opnieuw Florence Foto Studio nr. 1 aan. Deze keer in de bibliotheek van Leidschendam.

BASISCURSUS DIGITALE FOTOGRAFIE EN FOTOBEWERKING

Vanwege het grote succes van de vorige series, geeft Ruud van den Houte de cursus ‘Digitale fotografie en fotobewerking voor beginners’ nu ook in de bibliotheek in Leidschendam.

Deze cursus start op donderdag 13 september.

Dat betekent dat actieve 60-plussers die van fotograferen houden en die de eerdere cursussen gemist hebben, nu ook in Leidschendam kunnen meedoen aan een leuke en leerzame activiteit.

In 5 lessen leert u de basis van digitale fotografie en fotobewerking, onder andere uw camera goed instellen, goed leren kijken, beeldopbouw/compositie, foto’s overzetten op uw laptop, tablet of in de cloud. En hoe u met daglicht en achtergrondkarton een portretstudio kunt maken.

We gaan iedere les oefenen met een fototechniek en u krijgt een uitdagende foto-opdracht mee naar huis, die we tijdens de les bespreken. Na deze cursus kent u de mogelijkheden van uw camera, weet u hoe u licht kan gebruiken en bent u een betere fotograaf geworden.

GEDEELDE INTERESSE

“Iemand hoeft geen fotograaf te zijn om zich voor de Florence Foto Studio op te geven”, vertelt Ruud. “Je moet alleen van fotograferen houden. Of je nu fotografeert met een professionele camera of met een smartphone, dat maakt niet uit. Het gaat om de gedeelde interesse.” Los van het fotograferen is de Florence Foto Studio volgens Ruud een heel sociaal gebeuren. “Ik geef deze cursus ook in Den Haag en Rijswijk en ik zie deelnemers elkaar helpen en gezellig met elkaar praten. Dat hoort er natuurlijk ook bij.”

RUUD VAN DEN HOUTE

Docent Ruud van den Houte doorliep de School voor Fotografie Den Haag en Nederlandse Filmacademie Amsterdam in de 80-er jaren. Fotografeerde voor muziekbladen (o.a. Vinyl, Muziekkrant Oor), zakenbladen (o.a. Management Team) en doet regelmatig foto-opdrachten voor reclamebureaus (o.a. The Mediaplantation & Linkt Media). Werkte in de 90-er jaren als cameraman, camera-assistent en belichter voor speelfilms en televisie. Gaf fotografiecursussen op TU Delft Sport&Cultuur en het Koorenhuis. Startte in januari 2016 met Ruud Hennequin Fotocursus Ruud&Ruud Den Haag. Geeft les in het oude Koorenhuis gebouw (Prins27).

DATUM - TIJD - LOCATIE - PRIJS

  • Wanneer: donderdag 13, 20 en 27 september, 4 en 11 oktober 2018 
  • Hoe laat: van 10:30 - 12:00 uur
  • Waar: de Bibliotheek aan de Vliet - locatie Leidschendam
  • Adres: Fluitpolderplein 5, 2262 ED Leidschendam
  • Routeplanner: Google Maps (auto, ov, fiets of lopen)
  • Prijs per kaartje: leden € 35,00 | niet-leden € 45,00
  • Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 15

Let op: Neem uw eigen digitale camera mee naar les. Dit mag ook een smartphone- of tablet camera zijn. Een laptop is handig, maar niet verplicht.

ONLINE KAARTVERKOOP

Als u online uw kaartjes koopt, heeft u een printer nodig om de kaartjes af te drukken. Hiervoor is het noodzakelijk dat Adobe Reader op uw computer is geïnstalleerd. Heeft u dit nog niet geïnstalleerd dan kunt u Adobe Reader gratis downloaden.

KAARTVERKOOP IN DE BIBLIOTHEEK

Als u geen gebruik maakt van internetbankieren, dan kunt u vooraf een kaartje kopen in de bibliotheek. Bij aanvang van de cursus is het alleen nog mogelijk om kaartjes te kopen zolang de voorraad strekt.

Er is plaats voor minimaal 8, maximaal 15 deelnemers. Bij te weinig aanmeldingen wordt de cursus drie dagen van te voren geannuleerd (of eventueel verplaatst of samengevoegd met een andere cursus).

LET OP: U kunt bij ons in de bibliotheek alleen betalen met uw pinpas of met het tegoed op uw bibliotheekpas. Wij nemen geen contant geld aan.

CONTACT

Wilt u graag online een kaartje kopen maar lukt dit niet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

ACTIVITEITEN VAN DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Wilt u meer meer weten over andere activiteiten in onze bibliotheek?

ACTIEVER LEVEN

De Florence Foto Studio maakt onderdeel uit van het activiteitenprogramma Actief van Florence dat specifiek is gericht op 60-plussers. Florence biedt hen bewust activiteiten aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden. Bovendien brengen gezonde en gelukkigere 60-plussers minder zorgkosten met zich mee.