Cursus Digitale fotografie en fotobewerking

17 januari 2018, van 13:15 tot 14:45 | Locatie Voorburg | Koningin Julianalaan 257, 2273 JG Voorburg

Kosten: leden € 35,00 | niet-leden € 45,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Florence Actief biedt in samenwerking met de bibliotheek opnieuw twee series van de Florence Foto Studio aan.

FLORENCE FOTO STUDIO VOOR 60+

Vanwege het grote succes van de vorige twee series, geeft Ruud van den Houte opnieuw twee keer de de cursus ‘Digitale fotografie en fotobewerking voor beginners’ in de bibliotheek in Voorburg.

De eerste cursus voor beginners start op woensdag 17 januari. Deze cursus voor beginners start ook op woensdag 28 februari.

Dat betekent dat actieve 60-plussers die van fotograferen houden en die de vorige cursussen gemist hebben, nu alsnog in Voorburg kunnen meedoen aan een leuke en leerzame activiteit.

In 5 lessen leert u alles over digitale fotografie en fotobewerking, o.a. uw camera goed instellen, beter leren kijken, foto’s overzetten op uw laptop of tablet, foto’s nabewerken.

We gaan iedere les oefenen met een fototechniek en u krijgt een uitdagende foto-opdracht mee naar huis.
Ook leert u hoe u uw foto’s op sociale media, bijv. Facebook of Instagram, kunt zetten.
En hoe u een mooie afdruk kunt maken op uw eigen printer of via een online fotoservice.
Ook zullen we een keer een fototentoonstelling bezoeken.

GEDEELDE INTERESSE

“Iemand hoeft geen fotograaf te zijn om zich voor de Florence Foto Studio op te geven”, vertelt Ruud. “Je moet alleen van fotograferen houden. Of je nu fotografeert met een professionele camera of met een smartphone, dat maakt niet uit. Het gaat om de gedeelde interesse.” Los van het fotograferen is de Florence Foto Studio volgens Ruud een heel sociaal gebeuren. “Ik geef deze cursus ook in Den Haag en Rijswijk en ik zie deelnemers elkaar helpen en gezellig met elkaar praten. Dat hoort er natuurlijk ook bij.”

RUUD VAN DEN HOUTE

Docent Ruud van den Houte doorliep de School voor Fotografie Den Haag en Nederlandse Filmacademie Amsterdam in de 80-er jaren. Fotografeerde voor muziekbladen (o.a. Vinyl, Muziekkrant Oor), zakenbladen (o.a. Management Team) en doet regelmatig foto-opdrachten voor reclamebureaus (o.a. The Mediaplantation & Linkt Media). Werkte in de 90-er jaren als cameraman, camera-assistent en belichter voor speelfilms en televisie. Gaf fotografiecursussen op TU Delft Sport&Cultuur en het Koorenhuis. Startte in januari 2016 met Ruud Hennequin Fotocursus Ruud&Ruud Den Haag. Geeft les in het oude Koorenhuis gebouw (Prins27).

DATUM - TIJD - LOCATIE - PRIJS

Deelname in januari of februari 2018

De eerste Florence Foto Studio vindt plaats vanaf 17 januari. In februari vindt een tweede serie plaats van vijf bijeenkomsten. In de beide cursussen wordt hetzelfde behandeld.

 • Eerste cursusserie voor beginners: 
  woensdag 17, 24, 31 januari, 7, 14 februari 2018
  van 13:15 - 14:45 uur
 • Tweede curusserie voor beginners: 
  woensdag 28 februari, 7, 14, 21, 28 maart 2018
  van 11:00 - 12:30 uur
 • Waar: de Bibliotheek aan de Vliet - locatie Voorburg
 • Adres: Koningin Julianalaan 257, 2273 JG Voorburg
 • Routeplanner: Google Maps (auto, ov, fiets of lopen)
 • Prijs per kaartje: leden € 35,00 | niet-leden € 45,00
 • Let op: Neem uw eigen digitale camera mee naar les. 
  Dit mag ook een smartphone- of tablet camera zijn. 
  Een laptop is handig, maar niet verplicht.

ONLINE KAARTVERKOOP

Als u online uw kaartjes koopt, heeft u een printer nodig om de kaartjes af te drukken. Hiervoor is het noodzakelijk dat Adobe Reader op uw computer is geïnstalleerd. Heeft u dit nog niet geïnstalleerd dan kunt u Adobe Reader gratis downloaden.

KAARTVERKOOP IN DE BIBLIOTHEEK

Als u geen gebruik maakt van internetbankieren, dan kunt u vooraf een kaartje kopen in de bibliotheek. Bij aanvang van de cursus is het alleen nog mogelijk om kaartjes te kopen zolang de voorraad strekt.

LET OP: U kunt bij ons in de bibliotheek alleen betalen met uw pinpas of met het tegoed op uw bibliotheekpas. Wij nemen geen contant geld aan.

CONTACT

Wilt u graag online een kaartje kopen maar lukt dit niet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

ACTIVITEITEN VAN DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Wilt u meer meer weten over andere activiteiten in onze bibliotheek?

ACTIEVER LEVEN

De Florence Foto Studio maakt onderdeel uit van het activiteitenprogramma Actief van Florence dat specifiek is gericht op 60-plussers. Florence biedt hen bewust activiteiten aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden. Bovendien brengen gezonde en gelukkigere 60-plussers minder zorgkosten met zich mee.