Florence Foto Studio nr. 3 (gevorderd) voor 60+

6 juni 2018, van 13:30 tot 15:00 | Locatie Voorburg | Koningin Julianalaan 257, 2273 JG Voorburg

Kosten: leden € 35,00 | niet-leden € 45,00

In samenwerking met de bibliotheek biedt Florence Actief een nieuwe cursus digitale fotografie aan: Florence Foto Studio nr. 3.

DIGITALE FOTOGRAFIE EN FOTOBEWERKING (GEVORDERD)

Door de eerdere cursussen van Florence Foto Studio weet u nu waar het in fotografie om draait en hoe u uw camera kunt instellen. Ook weet u waar sluitertijd, diafragma, ISO en witbalans goed voor zijn en dat het lezen van het licht belangrijk is.

In 5 lessen gaat u zich verder verdiepen in de inhoudelijke kant van fotografie. U maakt kennis met verschillende soorten fotografiestijlen en u werkt aan eigen persoonlijke fotoserie.

De vierde les vind plaats op locatie, in en rondom Museum Beelden aan Zee. We bezoeken daar o.a. een fototentoonstelling en gaan buiten een foto-opdracht uitvoeren.

Na deze cursus hebt u uw eigen fotografiestijl verder ontwikkelt.

GEDEELDE INTERESSE

“Iemand hoeft geen fotograaf te zijn om zich voor de Florence Foto Studio op te geven”, vertelt Ruud. “Je moet alleen van fotograferen houden. Of je nu fotografeert met een professionele camera of met een smartphone, dat maakt niet uit. Het gaat om de gedeelde interesse.” Los van het fotograferen is de Florence Foto Studio volgens Ruud een heel sociaal gebeuren. “Ik geef deze cursus ook in Den Haag en Rijswijk en ik zie deelnemers elkaar helpen en gezellig met elkaar praten. Dat hoort er natuurlijk ook bij.”

RUUD VAN DEN HOUTE

Docent Ruud van den Houte doorliep de School voor Fotografie Den Haag en Nederlandse Filmacademie Amsterdam in de 80-er jaren. Fotografeerde voor muziekbladen (o.a. Vinyl, Muziekkrant Oor), zakenbladen (o.a. Management Team) en doet regelmatig foto-opdrachten voor reclamebureaus (o.a. The Mediaplantation & Linkt Media). Werkte in de 90-er jaren als cameraman, camera-assistent en belichter voor speelfilms en televisie. Gaf fotografiecursussen op TU Delft Sport&Cultuur en het Koorenhuis. Startte in januari 2016 met Ruud Hennequin Fotocursus Ruud&Ruud Den Haag. Geeft les in het oude Koorenhuis gebouw (Prins27).

• Wanneer: woensdag 6 ,13, 20, 27 juni en 4 juli 2018
  • Hoe laat: van 13:30 - 15:00 uur
  • Waar: de Bibliotheek aan de Vliet - locatie Voorburg
  • Adres: Koningin Julianalaan 257, 2273 JG Voorburg
  • Prijs per kaartje: leden € 35,00 | niet-leden € 45,00
  • Let op: Neem uw eigen digitale camera mee naar les.
    Een laptop is handig, maar niet verplicht.

Als u online uw kaartjes koopt, heeft u een printer nodig om de kaartjes af te drukken. Hiervoor is het noodzakelijk dat Adobe Reader op uw computer is geïnstalleerd. Heeft u dit nog niet geïnstalleerd dan kunt u Adobe Reader gratis downloaden.

KAARTVERKOOP IN DE BIBLIOTHEEK

Als u geen gebruik maakt van internetbankieren, dan kunt u vooraf een kaartje kopen in de bibliotheek. Bij aanvang van de cursus is het alleen nog mogelijk om kaartjes te kopen zolang de voorraad strekt.

LET OP: U kunt bij ons in de bibliotheek alleen betalen met uw pinpas of met het tegoed op uw bibliotheekpas. Wij nemen geen contant geld aan.

Wilt u graag online een kaartje kopen maar lukt dit niet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

ACTIEVER LEVEN

De Florence Foto Studio maakt onderdeel uit van het activiteitenprogramma Actief van Florence dat specifiek is gericht op 60-plussers. Florence biedt hen bewust activiteiten aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden. Bovendien brengen gezonde en gelukkigere 60-plussers minder zorgkosten met zich mee.