Historisch-filosofische wandeling door Voorburg

6 oktober 2019, van 14:00 tot 15:30 | Huygens' Hofwijck | Westeinde 2a | 2275 AD Voorburg

Kosten: Leden € 4,00 | niet-leden € 5,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Bibliotheek aan de Vliet en de Stichting Mooi Voorburg brengen het erfgoed van Voorburg graag extra onder de aandacht. Een goede manier om dat te doen zijn historisch-filosofische wandelingen door het centrum van Voorburg.

Tijdens de wandelingen wordt het erfgoed van Voorburg als aanknopingspunt genomen om de daarmee verbonden filosofische ontwikkelingen van die tijd toe te lichten.

Reis door Voorburg en reis door filosofische stromingen

Aan de hand van historische plaatsen, personen en gebeurtenissen van Voorburg staat u stil bij filosofische stromingen die sinds de 17e eeuw ook in Voorburg hun invloed hadden. De wandeling is op deze manier een reis door het centrum van Voorburg. En ook een reis door de filosofische stromingen die de moderne tijd bepaald hebben.

Deelnemers aan de wandeling krijgen een samenvatting op papier met een korte beschrijving van de wandeling en de bezienswaardigheden.

Begeleiding

De wandeling wordt begeleid door drs. Jos de Wit. Jos de Wit (1960) studeerde geschiedenis in Leiden en daarna humanistiek in Utrecht en geschiedenis van de wijsbegeerte in Leusden. Hij werkte 25 jaar als onderzoeker en adviseur in het sociale domein. Sinds 2016 is hij docent humanistisch vormingsonderwijs (hvo) op de Essesteijnschool in Voorburg. Daarnaast geeft hij sinds 2003 lezingen, cursussen en wandelingen over geschiedenis van de filosofie, vaak voor afdelingen van het Humanistisch Verbond.

DATUM - TIJD - LOCATIE - PRIJS

  • Wanneer: zondag 6 oktober 2019
  • Hoe laat: 14:00 - 15:30 uur
  • Waar: De wandeling start bij de ingang van Huygens' Hofwijck en eindigt bij Museum Swaensteyn
  • Adres start: Huygens' Hofwijck, Westeinde 2a, 2275 AD Voorburg / aankomst: Museum Swaensteyn, Herenstraat 101, 2271 CC Voorburg
  • Routeplanner: Google Maps (auto, ov, fiets of lopen)
  • Prijs per kaartje: Leden* € 4,00 | niet-leden € 5,00
  • Maximum aantal deelnemers: 15 (Meld u dus snel aan)

* De ledenprijs geldt voor Leden van de bibliotheek en donateurs van Mooi Voorburg.

ONLINE KAARTVERKOOP

Koop nu online uw toegangskaart en betaal via iDEAL:

Als u online uw kaartjes koopt, heeft u een printer nodig om de kaartjes af te drukken. Hiervoor is het noodzakelijk dat Adobe Reader op uw computer is geïnstalleerd. Heeft u dit nog niet geïnstalleerd dan kunt u Adobe Reader gratis downloaden.

KAARTVERKOOP IN DE BIBLIOTHEEK

Als u geen gebruik maakt van internetbankieren, dan kunt u vooraf een kaartje kopen in de bibliotheek. Zolang de voorraad strekt.

CONTACT

Wilt u graag online een kaartje kopen maar lukt dit niet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

ACTIVITEITEN VAN DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Wilt u meer meer weten over andere activiteiten in onze bibliotheek?