Jan Siebelink in Theater Ludens

14 maart 2018, van 20:00 tot 22:00 | Theater Ludens | Burgemeester Feithplein 95, 2273 BW Voorburg

Kosten: € 15,00

Foto Jan Siebelink, gemaakt door Sasha de Boer

Dit jaar viert Jan Siebelink zijn tachtigste verjaardag! Wij zijn dan ook extra verheugd dat Siebelink dit jaar tijdens de Boekenweek onze gast is in Theater Ludens.

Tijdens deze bijzondere avond wordt hij geïnterviewd door de bekende en veelzijdige journalist Arjan Visser.

Jan Siebelink is een begrip in de Nederlandse literatuur. De auteur is onderwijzer geweest en studeerde in zijn vrije tijd Franse taal- en letterkunde.

In zijn romans en verhalen gaat het altijd om gewone mensen, maar door intens licht op hen te laten vallen, komen ze los van de werkelijkheid en worden tot raadselachtige personages. Literatuur, volgens Siebelink, hoort mensen bijzonder te maken.

Inmiddels is zijn roman Knielen op een bed violen een internationaal succes. Het is in verschillende talen vertaald, werd verfilmd en is met meer dan 800.000 exemplaren één van de best verkochte naoorlogse Nederlandse literaire werken.
De verfilming van Knielen op een bed violen zal ook tijdens de Boekenweek in Theater Ludens worden vertoond.

Jan Siebelink zal vanavond zeker vertellen over deze prachtige roman. Maar ook over zijn nieuwste roman De buurjongen, een indringend portret van een bijzondere vriendschap. Fysiek en mentaal heeft Siebelink een zware periode achter de rug. Toch keerde hij sterk terug met De buurjongen’.

Siebelink gaf aan alweer met een nieuwe roman bezig te zijn. "Ik denk dat ik op die manier het einde en de dood kan bezweren. Het is ondenkbaar dat de heer mij midden in een roman wegneemt. Dat kan niet".

Voorafgaand aan de voorstelling is er gratis koffie/thee voor leden van de Bibliotheek op vertoon van hun biebpas.

Foto: © Sasha de Boer

DATUM - TIJD - LOCATIE- PRIJS

  • Wanneer: woensdag 14 maart 2018
  • Hoe laat: 20:00 - 22:00 uur
  • Waar: Theater Ludens, Burgemeester Feithplein 95, 2273 BW Voorburg
  • Prijs per kaartje: € 15,00

We organiseren deze avond in samenwerking met Theater Ludens. Voor bibliotheekleden is er voorafgaand aan de lezing een gratis kopje koffie/thee op vertoon van de bibliotheekpas.

KAARTVERKOOP

Kaarten zijn alleen te koop via de kassa/website van Theater Ludens.

ACTIVITEITEN VAN DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Wilt u meer meer weten over andere activiteiten in onze bibliotheek?