Jazz-foto’s van Maurits van Hout

6 september 2016 t/m 30 september 2016 | de Bibliotheek aan de Vliet - locatie Rijswijk, Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk

Kosten: Toegang is gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In september is bij de Kunstuitleen in Rijswijk een bijzondere expositie met foto’s van jazzmusici van de fotograaf Maurits van Hout.

Subtiliteit
De foto’s van Maurits van Hout worden gekenmerkt door een goed oog voor het juiste moment en de sfeer. In tegenstelling tot popmuziek, waar veel lichteffecten zijn en artiesten veel bewegen, is jazz veel ingetogener. De subtiliteit waarmee hij de artiesten in beeld brengt, past bij deze vorm van muziek en doet recht aan de beleving van de jazzmuziek.

Gepassioneerd
Maurits van Hout is een gepassioneerd fotograaf. Hij volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie in het Belgische Mol in de jaren ‘90. Sinds 2002 is hij fulltime beroepsfotograaf, waarbij hij vooral zakelijke fotografie doet, onder andere in zijn studio aan de Polakweg in Rijswijk.

Gent jazz
Waar de meeste Nederlandse jazzfotografen zich in juli richten op Northsea Jazz is hij inmiddels al 10 jaar gast aan huis tijdens het jaarlijkse jazzfestival in Gent (B). Tijdens deze expositie toont van Hout een selectie van zijn bestewerken van 10 jaar Gent jazz. De foto’s zijn gepubliceerd op een aantal websites en zelfs in een buitenlandse krant.

Meer over fotograaf Maurits van Hout vindt u op zijn website: www.mauritsvanhout.com of op zijn jazzwebsite www.jazzphotographyholland.com. Voor informatie kunt u hem bereiken op 06-50624221 of via info@mauritsvanhout.com .

De expositie is van 6 tot en met 30 september tijdens de openingsuren (met uitzondering van de dinsdagmiddag) van de bibliotheek. De toegang is gratis.

_________________________________________________________________________

Bekijk andere activiteiten van de Bibliotheek aan de Vliet

Ga naar het agendaoverzicht.