Jeroen Hopster: De andere afslag - levenspaden, mogelijkheden en emoties

7 oktober 2018, van 10:30 tot 12:30 | de Hoeksteen | Rozenboomlaan 119 | Voorburg

Kosten: Leden € 5,50 | niet-leden € 7,00 | Vrienden van de Hoeksteen € 5,00 bij de kerk

Soms lijkt het alsof uw leven in de sterren stond geschreven. Alsof het lot u en uw geliefde bij elkaar bracht. Alsof de dingen móésten gaan zoals ze gingen. Maar wat nu als die schijn bedriegt? Wat als de toekomst nog niet vastligt? Wat als wij niet leven in een wereld van noodlot, maar van toeval en mogelijkheid?

Die zienswijze, stelt Jeroen Hopster, maakt het leven des te interessanter. Dat de toekomst open ligt, geeft betekenis aan onze keuzes. Het besef dat de dingen anders hadden kunnen lopen, geeft ook emotionele verdieping aan het bestaan - aan de tragiek, maar ook aan de schoonheid ervan.

Over Jeroen Hopster

Jeroen Hopster is filosoof en journalist. Deze lezing bouwt voort op een boek dat hij in 2018 heeft gepubliceerd bij Amsterdam University Press: De Andere Afslag: hoe had het leven anders kunnen lopen?

• Wanneer: zondag 7 oktober 2018
  • Waar: Vrijzinnig centrum de Hoeksteen
  • Adres: Rozenboomlaan 119, 2274 HK Voorburg
  • Prijs per kaartje: leden € 5,50 | niet-leden € 7,00 | Vrienden van de Hoeksteen betalen € 5,00 bij de kerk

Koop nu online uw toegangskaart en betaal via iDEAL:

Als u online uw kaartjes koopt, heeft u een printer nodig om de kaartjes af te drukken. Hiervoor is het noodzakelijk dat Adobe Reader op uw computer is geïnstalleerd. Heeft u dit nog niet geïnstalleerd dan kunt u Adobe Reader gratis downloaden.

AANMELDEN IN DE BIBLIOTHEEK

Als u geen gebruik maakt van internetbankieren, dan kunt u vooraf een kaartje kopen in de bibliotheek. Bij aanvang van de workshop is het alleen nog mogelijk om kaartjes te kopen zolang de voorraad strekt.

LET OP: U kunt bij ons in de bibliotheek alleen betalen met uw pinpas of met het tegoed op uw bibliotheekpas. Wij nemen geen contant geld aan.

Wilt u meer informatie of kunt u zich niet online aanmelden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.