Lions Vredesposterwestrijd - kom kijken, kom stemmen!

1 november 2019, van 16:00 tot 17:00 | Koningin Julianalaan 257 | 2273 JG Voorburg

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tussen zaterdag 19 oktober en vrijdag 1 november zijn er prachtige Vredesposters te bewonderen die meedoen met de Lions International Vredesposterwedstrijd. Het thema van dit jaar is 'Journey of Peace - Reis van Vrede!' Kom je ook je stem uitbrengen en kijken naar de finale?

Publieksprijs

De Vredesposters die dit jaar meedoen zijn te bewonderen tussen zaterdag 19 oktober en vrijdag 1 november in Voorburg*. Stem op uw favoriete Vredesposter door een stemformulier in te vullen, deze kunt u vinden bij de expositie. Stemmen kan tot vrijdag 1 november 13:00, dan worden alle stemmen geteld. Daarna zal om 16:00 worden bekendgemaakt wie de winnaar is van de Publieksprijs!

*Je kan de posters vinden achter het taalhuis op de zijkanten van de kindertribune. Er staat ook een bord bij de informatiebalie.

Vakjuryprijs

Er is nóg een prijs te winnen: de Vakjuryprijs. De jury wordt gevormd door wethouder onderwijs Juliette Bouw, bibliotheekdirecteur Harm Smit, kunstschilder Corné Akkers en kunstenaar Frans Kokshoorn. De jury kijkt onder meer naar de interpretatie van het thema en uitbeelding ervan op de poster, de artistieke presentatie en originaliteit.

Afbeelding rechts: lokale finalist Mylène Sleurink van 2018-19.

Journey of Peace - Reis van Vrede!

De jaarlijkse Lions international Vredesposterwedstrijd wordt in Leidschendam-Voorburg georganiseerd door Lionsclubs Voorburg en Voorburg Prinses Marianne. Lions Clubs International organiseert voor de 32e keer de Vredesposterwedstrijd (Peace Poster Contest). De scholieren in de groepen 8 van de volgende basisscholen tekenden hun Vredesposter in het thema 'Journey of Peace - Reis van Vrede!':

 • Montessorischool Nieuw Vreugd en Rust
 • Rooms-katholieke basisschool de Sint Maartensschool
 • Basisschool De Vijverhof, De Driemaster
 • Protestants-Christelijke Basisschool Groen Van Prinsterer 
 • Basisschool de Professor Casimirschool
 • Rooms-Katholieke Basisschool De Lusthof
 • Rooms Katholieke Basisschool Pius X
 • Montessorischool Cascade

Op naar de grote finale...!

Op vrijdagmiddag 1 november is om 16.00 uur in bibliotheek Voorburg de lokale finale. Degene met de meeste stemmen wint de Publieksprijs. De jury kiest de winnaar van de Vakjuryprijs. Wethouder Juliette Bouw, voorzitter van de jury, overhandigt beide prijzen aan de winnaars.

Deze lokale winnaars doen mee aan de volgende ronde: de wedstrijd van alle posters voor heel Nederland in januari 2019. Tijdens de Lions VN-dag op 7 maart 2019 wordt de landelijke winnaar in het zonnetje gezet.

De landelijke winnaar doet vervolgens mee met de grote, wereldwijde finale: Peace Poster Contest Winners of de World. De wereldwinnaar ontvangt een cheque van 5.000 dollar en mag met twee begeleiders afreizen naar New York. Hij of zij wordt daar feestelijk onthaald met onder meer een rondleiding door het VN-gebouw.

DATUM - TIJD - LOCATIE

De tentoonstelling:
De tentoonstelling is te bewonderen van 19 oktober t/m 1 november in de bibliotheek in Voorburg tijdens de reguliere openingstijden. Stemmen op uw favoriete Vredesposter kan tot vrijdag 1 november 13:00.

De finale:

 • Datum: vrijdag 1 november 
 • Hoe laat: 16:00
 • Waar: de Bibliotheek aan de Vliet - Voorburg
 • Adres: Koningin Julianalaan 257, 2273 JG Voorburg
 • Routeplanner: Google Maps (auto, ov, fiets of lopen)
 • Prijs: gratis toegang

De landelijke winnaar van 2018-19

Vorig jaar heeft Dagmar van der Zalm (11 jaar, Gevers Deynootschool, Voorschoten) de landelijke prijs gewonnen.

Dagmar zegt over haar tekening: “Op mijn poster zie je dat mensen elkaar vasthouden. Je hebt vrienden nodig in het leven om als iemand verdrietig is, die persoon weer blij te maken. Ik vind het fijn dat ik trouwe vrienden heb, dat gun ik iedereen. De vriendschap van de kinderen op de poster is oneindig net als de steiger oneindig is. Ik heb de steiger op de poster oneindig gemaakt, omdat ieder kind op de wereld daar tussen mag.”


Wereldwijde winnaars

Zie hieronder de wereldwijde winnaars van de afgelopen 3 jaar. Voor meer prachtige voorbeelden om alvast enthousiast te worden voor de tentoonstelling kan je ook kijken op de website van de Lions club.

2016-17 "A Celebration Of Peace"

Naam: Lakkana Meepara
Leeftijd: 13 jaar
Land: Thailand

2017-18 "The Future of Peace"

Naam: ZhuoQi Wang
Leeftijd: 13 jaar 
Land: China

2018-19 "Kindness Matters"

Naam: Yi-Chih Lin
Leeftijd: 13 jaar
Land: Taiwan