Lezing Marinus van den Berg in Vrijzinnig Centrum de Hoeksteen

6 oktober 2019, van 10:30 tot 12:30 | de Hoeksteen | Rozenboomlaan 119 | Voorburg

Kosten: Leden € 5,50 | niet-leden € 7,00

Hoe praat u met uw naasten over uw eigen aanstaande dood? Over het afscheid dat u graag zou willen? Hoe praat u als nabestaande over de rouw die u voelt? En hoe praat u zelf met iemand die rouwt? Met elkaar praten en in contact blijven rondom sterven en afscheid willen we meestal wel, het geeft troost en verbinding. Maar vaak weten we niet hoe of voelen we ongemak waardoor we het uit de weg gaan.

Marinus van den Berg geeft u aan de hand van verschillende boeken die hij schreef meer inzicht in hoe we met onze naasten in gesprek kunnen gaan over de dood.

Over Marinus van den Berg

Marinus van den Berg werd in 1947 in Wijhe (Overijssel) geboren. Hij bezocht het kleine seminarie te Zenderen en studeerde vervolgens aan de Katholieke Theologische Hogeschool Utrecht en aan de Universiteit van Yale in New Haven (VS). Nadat hij acht jaar pastor in het verpleeghuis Randerode in Apeldoorn was geweest, werd hij in 1984 pastoraal vormingswerker voor de gezondheidszorg in Almelo. Een functie die hij vijftien jaar uitoefende. Sinds 1 juni 1998 is hij geestelijk verzorger in Antonius IJsselmonde te Rotterdam en sinds 1 oktober 2008 bij het regionaal palliatief centrum Cadenza te Rotterdam. Marinus van den Berg heeft altientallen succesvolle boeken geschrevenen is een veelgevraagd spreker op lezingen en symposiums. Rode draad in zijn werk: omgaan met de dood moet je niet wegstoppen. De dood hoort bij het leven. Door met elkaar te praten kun je leren op een menselijke manier om te gaan met afscheid en de dood.

• Wanneer: zondag 6 oktober 2019
  • Waar: Vrijzinnig centrum de Hoeksteen
  • Adres: Rozenboomlaan 119, 2274 HK Voorburg
  • Prijs per kaartje: leden € 5,50 | niet-leden € 7,00

Koop nu online uw toegangskaart en betaal via iDEAL:

Als u online uw kaartjes koopt, heeft u een printer nodig om de kaartjes af te drukken. Hiervoor is het noodzakelijk dat Adobe Reader op uw computer is geïnstalleerd. Heeft u dit nog niet geïnstalleerd dan kunt u Adobe Reader gratis downloaden.

AANMELDEN IN DE BIBLIOTHEEK

Als u geen gebruik maakt van internetbankieren, dan kunt u vooraf een kaartje kopen in de bibliotheek. Bij aanvang van de lezing is het alleen nog mogelijk om kaartjes te kopen zolang de voorraad strekt.

LET OP: U kunt bij ons in de bibliotheek alleen betalen met uw pinpas of met het tegoed op uw bibliotheekpas. Wij nemen geen contant geld aan.

Wilt u meer informatie of kunt u zich niet online aanmelden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.