Ontmoet Schrijvers Online met o.a. Adriaan van Dis

24 juni 2021, van 19:30 tot 21:00 | Digitaal | Online | Live

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op donderdag 24 juni van 19.30 tot 21.00 uur vindt de derde editie van Ontmoet Schrijvers Online plaats, live vanuit het bibliotheektheater in Rotterdam.

Wat kun je verwachten?

Bereid je voor op een heerlijke literaire avond, thuis vanaf je eigen bank! Schrijver Elfie Tromp gaat live vanuit het Bibliotheektheater in gesprek met niemand minder dan Adriaan van Dis, Simone Atangana Bekono en Maxime Garcia Diaz. Er wordt voorgedragen en via de chat kan je jouw vragen stellen aan een van de schrijvers.

Over de schrijvers

Adriaan van Dis heeft sinds zijn debuut ‘Nathan Sid’ uit 1983 tientallen boeken geschreven en vele prijzen gewonnen. Hij beoefent vele genres en waagt zich regelmatig aan iets nieuws. Zijn laatste roman ‘KliFi’ is hier een voorbeeld van: klimaatfictie kun je het noemen, maar het is moeilijk dit boek in een genre onder te brengen en dat is ook helemaal niet nodig.

Simone Atangana Bekono werd dit jaar met haar debuutroman ‘Confrontaties’ genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. De zestienjarige Salomé zit in jeugddetentie vanwege een mishandeling. Zij probeert zich te handhaven in de instelling en kijkt terug op haar jonge leven. Het verhaal is rauw en is met veel vaart geschreven.

Maxime Garcia Diaz is een jonge dichter. Ze studeerde cultural analysis aan de Universiteit van Amsterdam en won in 2019 het NK Poetry Slam. In 2020 kwam haar chapbook ‘Artificielle’ uit bij het label Marktcorruptie, over Marie-Antoinette, Disneyland en het baby-faced simulacrum. Binnenkort verschijnt haar debuutbundel ‘Het is warm in de hivemind’.


DATUM - TIJD - LOCATIE - PRIJS

  • Wanneer: donderdag 24 juni
  • Hoe laat: 19:30 - 21:00 uur
  • Waar: Online
  • Prijs per kaartje: GRATIS, vooraf aanmelden

AANMELDEN

Reserveer gratis je kaartje voor dit online evenement. Je ontvangt een link per e-mail waar je live mee kan kijken.

Reserveer je kaartje!


Organisatie

Deze literaire avond wordt mogelijk gemaakt door Probiblio en de volgende tien bibliotheken: Amstelland, Boekenberg, Oostland, IJmond-Noord, Theek5, Rotterdam, Zuidkennemerland, Katwijk, Aan den IJssel en Aanzet.

Activiteiten

Meer meer weten over andere activiteiten in onze bibliotheek?

Ga naar het agendaoverzicht