Rijswijks kunstenaarsplatform ‘Ontmoeting in beeld’

14 september 2018 t/m 14 oktober 2018 | Kunstuitleen Rijswijk | Generaal Eisenhowerplein 101 | 2288 AG Rijswijk

Kosten: Gratis | tijdens openingsuren

Vrijdagmiddag 14 september is bij de Kunstuitleen in Rijswijk de eerste ‘Ontmoeting in beeld’. De bijeenkomst is van 15.00 – 17.30 uur. Naast de tentoonstelling 'What's Next' is er een debat over ‘Rijswijk, een duurzame stad?’

Platform voor Rijswijkse kunstenaars

‘Ontmoeting in beeld’ is een nieuw platform voor Rijswijkse (amateur)kunstenaars. Zij ontmoeten elkaar, inspireren elkaar en gaan met elkaar in debat over verschillende thema’s.

Duo-tentoonstelling

De duo-tentoonstelling ‘What’s Next?’ van Mariska Mallee en Ben Stolk is de eerste tentoonstelling van het platform en gaat over de duurzame en sociale wereld. Deze tentoonstelling is het startpunt om het komende jaar de toekomst van Rijswijk te verbeelden. De expositie is te zien tot en met 14 oktober.
Mariska: “De afgelopen 10 jaar hebben mijn kunstwerken het duidelijk over mijn droom. Op mijn schilderijen, tekeningen en linosneden bouw ik aan duurzame steden en maatschappijen”.
Ben: “Ik ben op zoek naar de schoonheid van het industriële landschap. Hoe kijken wij er naar en wat is de visuele waarde van deze gebieden?”.

Gezamenlijk initiatief

‘Ontmoeting in beeld’ is een initiatief van de Rijswijkse Kunstuitleen, galerie Arti-Shock en de gemeente Rijswijk.
Met dit initiatief bieden zij Rijswijkse kunstenaars een platform om een bruisend cultuurklimaat te maken.

Debat

Tijdens de eerste ‘Ontmoeting in beeld’ op vrijdag 14 september is er naast de tentoonstelling een debat over ‘Rijswijk, een duurzame stad?’. Alle kunstenaars zijn uitgenodigd om met hun werk en beelden te reageren op dit thema.

Workshop

Op 12 oktober 2018 geven Ben Stolk en Mariska Mallee een workshop in het atelier van de Kunstuitleen. Het thema is wonen, omgeving en de samenvoeging van stad en natuur.

In juni 2019 is er een slottentoonstelling in de bibliotheek in Rijswijk.

De Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk opent zijn atelier voor samenkomsten/samenwerken. Ook op andere locaties en ateliers zullen (amateur) kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten.