Yvonne Keuls - Mevrouw mijn moeder

6 november 2022, van 15:00 tot 17:00 | Locatie Rijswijk | Generaal Eisenhowerplein 101 | 2288 AG Rijswijk

Kosten: Leden € 3,50 | Niet-leden € 5,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op zondag 6 november treedt Yvonne Keuls op in de bibliotheek in Rijswijk met haar speciale toneelbewerking van 'Mevrouw mijn moeder', waarin ze zelf alle rollen vertolkt. De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten. Na de pauze is er tijd voor vragen uit de zaal.

Yvonne Keuls (1931)

Yvonne Keuls werd geboren in het toenmalige Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Ze heeft meer dan negentig publicaties op haar naam staan, van toneelstukken en hoorspelen tot literaire televisiebewerkingen en romans. Midden jaren zeventig brak ze door bij het grote publiek met haar ‘sociale romans’, zoals Jan Rap en z’n maat en Het verrotte leven van Floortje Bloem. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. In december 2021 vierde Yvonne Keuls haar negentigste verjaardag en onlangs verscheen Gemmetje Victoria, een roman over een jonge vrouw die Keuls ontmoette in het opvanghuis waar ze vrijwilligerswerk verrichtte. 

Nederland Leest 2022

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. Het thema van 2022 is “Oud worden, jong blijven”. We worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder: hoe blijven we fit en vitaal?

Het geschenkboek van deze editie is Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls. Met dit boek richtte Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland.  Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen.

Mevrouw mijn moeder is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.

Yvonne keuls: ‘Mijn moeder staat centraal in dit boek, dat zo prachtig aansluit bij het thema “Oud worden, jong blijven”. Ze weigerde naar een bejaardentehuis te gaan: ouder worden zou zij wel even op haar eigen manier doen. Er is geen groter goed dan waardig oud te mogen worden, op je eigen voorwaarden.’

Open Wand tentoonstelling

Van 6 t/m 27 november stellen de Bibliotheek aan de Vliet en de Kunstuitleen in Rijswijk hun ‘Wand’ beschikbaar voor het werk van (amateur)kunstenaars uit Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Het thema is ‘Levenslustig’ en sluit aan bij het thema van de campagne Nederland Leest ‘Een boek, duizend gesprekken’. Waarbij je dit jaar het gratis boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls krijgt.

Op zondag 6 november starten we Nederland Leest en de Open Wand met een speciale dag in de bibliotheek in Rijswijk. Voorafgaand aan de voorstelling van Yvonne Keuls is van 12:30 - 14:30 uur de feestelijke opening van de Open Wand tentoonstelling. 


DATUM - TIJD - LOCATIE - PRIJS

  • Wanneer: zondag 6 november 2022
  • Hoe laat: 15:00 - 17:00 uur
  • Waar: de Bibliotheek aan de Vliet - Locatie Rijswijk
  • Adres: Generaal Eisenhowerplein 101 | 2288 AG Rijswijk
  • Prijs per kaartje: Leden € 3,50 | Niet-leden € 5,00

Deelnemers van de Open Wand kunnen gratis naar deze voorstelling. Aanmelden kan via Jacqueline van Munster. Wees er snel bij, want vol = vol!


ONLINE KAARTVERKOOP

Koop online je kaart gemakelijk via iDeal.

KOOP EEN KAARTJE

KAARTVERKOOP IN DE BIBLIOTHEEK

Maak je geen gebruik van internet, dan kun je vooraf een kaartje kopen in de bibliotheek. Bij aanvang van de voorstelling kun je alleen een kaartje kopen als er nog plaatsen beschikbaar zijn.


CONTACT

Wil je graag online een kaartje kopen maar lukt dit niet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Ga naar het contactformulier

ACTIVITEITEN VAN DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Wil je meer weten over andere activiteiten in onze bibliotheek?

Ga naar het agendaoverzicht