Nieuws

 1. Florence Foto Studio voor 60+

  Vanwege het grote succes van de eerdere fotocursussen biedt Florence Label Actief in samenwerking met de bibliotheek opnieuw de Florence Foto Studio aan.

  22 mei 2018

  Bekijk details van Florence Foto Studio voor 60+

 2. Rijswijk Talent Award 2018

  Wie wordt dit jaar de winnaar van de Rijswijk Talent Award 2018?! De Rijswijk Talent Award is dé talentenjacht van Rijswijk. De winnaar wint niet alleen de felbegeerde Award, maar ook een geldprijs om zijn/haar talent verder te ontwikkelen en diverse optredens.

  11 mei 2018

  Bekijk details van Rijswijk Talent Award 2018

 3. Taalhuisvrijwilliger, iets voor u?

  Het Taalhuis Rijswijk is per direct op zoek naar taalhuisvrijwilligers. Lijkt het u leuk om in contact te komen met mensen van verschillende culturele achtergronden, en ze persoonlijk op weg te helpen met het leren van de Nederlandse taal? Dan is Taalhuisvrijwilliger in Rijswijk misschien iets voor u.

  9 mei 2018

  Bekijk details van Taalhuisvrijwilliger, iets voor u?

 4. Eendjesrace in de vijver tussen de Rijswijkse Schouwburg en het oude gemeentehuis

  Zondag 3 juni zwemmen 5000 gele bad-eendjes om het hardst in de eerste Rijswijkse Eendjesrace. Deze wordt gehouden in de vijver tussen de Schouwburg en het toekomstige Huis van de Stad. De opbrengst gaat naar een definitieve huisvesting voor RestoVanHarte en een Educatieve route in Park Overvoorde. Rotary Club Rijswijk 3-Vliet organiseert de race vanwege het 25-jarig bestaan.

  1 mei 2018

  Bekijk details van Eendjesrace in de vijver tussen de Rijswijkse Schouwburg en het oude gemeentehuis

 5. Leescoördinatoren cursus Open Boek gecertificeerd

  Woensdag 25 april zijn 12 leerkrachten van het basisonderwijs gecertificeerd als leescoördinator. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de bibliotheek in Rijswijk kregen de leerkrachten hun certificaat uitgereikt door Loes Reichenfeld (Specialist Educatie) van de Bibliotheek aan de Vliet.

  26 april 2018

  Bekijk details van Leescoördinatoren cursus Open Boek gecertificeerd

 6. Taalmaatjes gezocht! Iets voor u?

  Een dinsdagmiddag bij het Taalhuis in de bibliotheek in Voorburg. Coördinator Taalmaatjes Ellen van Zijl schuift aan bij Kamila en Lies. Kamila is taalvrager en heeft weer afgesproken met haar taalmaatje Lies.

  18 april 2018

  Bekijk details van Taalmaatjes gezocht! Iets voor u?

 7. Cultuurkaart Leidschendam-Voorburg

  Met de Cultuurkaart L-V maakt u kennis met musea, theater, dans, muziek, bibliotheken en vooral heel veel workshops in Leidschendam-Voorburg. Op de kaart vindt u een overzicht met culturele activiteiten en workshops die in 2018 en 2019 in Leidschendam-Voorburg worden aangeboden.

  3 april 2018

  Bekijk details van Cultuurkaart Leidschendam-Voorburg

 8. Lux Foederer en Wout Brukx winnen de kwartfinale van de voorleeswedstrijd!

  Lux Foederer van de Archipelschool uit Den Haag en Wout Brukx van basisschool De Tjalk uit Zoetermeer wonnen woensdagmiddag 21 maart de regionale ronde van de voorleeswedstrijd.

  22 maart 2018

  Bekijk details van Lux Foederer en Wout Brukx winnen de kwartfinale van de voorleeswedstrijd!

 9. Bibliotheek ontvangt €2.005 van Rabobank

  Afgelopen donderdag ontving de bibliotheek €2.005 van de Rabobank ClubKasCampagne. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Cars Jeans Stadion werd de bibliotheek samen met L.S.V. en Scouting Hubertus-Brandaan in het zonnetje gezet door Tony Kruisland, lid Rabobank marktteam Leidschendam-Voorburg.

  19 maart 2018

  Bekijk details van Bibliotheek ontvangt €2.005 van Rabobank

Lees meer