1. Peutervoorlezen gaat door na de zomervakantie

Woensdag 28 juni (Voorburg), vrijdag 30 juni (Rijswijk) en woensdag 5 juli (Leidschendam) wordt er voor de laatste keer voor de zomervakantie voorgelezen aan peuters in de bibliotheek. Maar na de zomervakantie is het Peutervoorlezen weer terug zoals u dat van ons gewend bent!

22 juni 2017

Bekijk details van Peutervoorlezen gaat door na de zomervakantie

2. Mooie resultaten in 2016 bij de Bibliotheek aan de Vliet

De Bibliotheek aan de Vliet kijkt met tevredenheid terug op 2016. Alle locaties trokken meer bezoekers. Ook het aantal leden gaf een positief beeld. Zeker de jeugd weet de bibliotheek te vinden. In het ‘Jaarverslag 2016’ blikt de Bibliotheek aan de Vliet terug op het afgelopen jaar.

19 juni 2017

Bekijk details van Mooie resultaten in 2016 bij de Bibliotheek aan de Vliet

3. Feestelijke Prijsuitreiking Schrijfwedstrijd Talentenloods

Iedereen heeft een talent, ongeacht op welk gebied en op welk niveau. Talentenloods ondersteunt het onderwijs, kinderen en ouders bij het vinden en uitoefenen van hun talenten. De schrijfwedstrijd voor leerlingen van groep 7 in Leidschendam-Voorburg is een handig hulpmiddel om talent zichtbaar te maken.

15 juni 2017

Bekijk details van Feestelijke Prijsuitreiking Schrijfwedstrijd Talentenloods

4. Gratis theorie-examen oefenen in de bibliotheek

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs voor scooter (bromfiets), auto of motor? In de bibliotheek kun je gratis oefenen voor je theorie-examen via het oefenprogramma van Theorie.nl. De theorie-examens zijn actueel en volgens de manier van examen doen bij het CBR. Ook biedt Theorie.nl je de optimale voorbereiding op jouw praktijk examen met video's van examenroutes.

13 juni 2017

Bekijk details van Gratis theorie-examen oefenen in de bibliotheek

5. Films in Theater Ludens

Uit het filmaanbod van het Filmhuis Rijswijk koos Theater Ludens een aantal films uit die u komend najaar ook in Theater Ludens kunt zien.

31 mei 2017

Bekijk details van Films in Theater Ludens

6. Spannende Boeken Weken Schrijfwedstrijd

Van 9 tot en met 25 juni zijn het weer Spannende Boeken Weken. Het thema dit jaar is: 'Vakantie'. De vakantie is voor 40% van de Nederlanders het moment om méér boeken te lezen dan normaal. Gemiddeld nemen we zo’n zes boeken mee op reis. Spanning is het meestgelezen genre. (bron: KVB-SMB/GfK).

30 mei 2017

Bekijk details van Spannende Boeken Weken Schrijfwedstrijd

7. Shortlist Gouden Strop en Schaduwprijs bekend

De Gouden Strop, de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige spannende boek wordt dit jaar voor de 31e keer uitgereikt. De jury, onder leiding van Anniko van Santen, koos uit 83 inzendingen vijf genomineerden voor de shortlist van de Gouden Strop en drie genomineerden voor de Schaduwprijs. De winnaars worden op 8 juni in RTL Late Night bekendgemaakt.

23 mei 2017

Bekijk details van Shortlist Gouden Strop en Schaduwprijs bekend

8. Gemeenteraad stemt voor Huis van de stad

Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 9 mei stemden 25 van de 28 raadsleden even na middernacht voor het realiseren van het Huis van de Stad.

10 mei 2017

Bekijk details van Gemeenteraad stemt voor Huis van de stad

9. Annie M.G. Schmidt week: Nederland viert feest met Jip en Janneke!

65 jaar geleden verscheen het eerste Jip en Janneke verhaal geschreven door Annie M.G. Schmidt (1911 - 1995) in het Parool. Dit vieren we in de Annie M.G. Schmidt week (10 t/m 20 mei) met het thema 'Nederland viert feest met Jip en Janneke!'.

8 mei 2017

Bekijk details van Annie M.G. Schmidt week: Nederland viert feest met Jip en Janneke!