1. Filmprogramma december

In december kunt u vier films zien in het Filmhuis Rijswijk in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101. De film, ‘Aquarius’, is een bijzondere film over een strijdbare vrouw. Voorafgaand aan deze film is er een lunchlezing door een medewerker van de Filmkrant.Live.

14 november 2018

Bekijk details van Filmprogramma december

2. Theatervoorstelling: Sinterklaas en de pepernotenboot

Eind november is er een leuke theatervoorstelling voor kinderen van 2 - 6 jaar in de bibliotheek. Natuurlijk draait het helemaal om Sinterklaas en Piet.

8 november 2018

Bekijk details van Theatervoorstelling: Sinterklaas en de pepernotenboot

3. Lezen in een leeskring

Zaterdag 24 november is in de bibliotheek in Voorburg van 11:00 - 12:30 uur een inloopochtend over leeskringen. Als u lid wilt worden van een leeskring of als u een leeskring wilt starten, dan is deze ochtend hét uitgelezen moment.

6 november 2018

Bekijk details van Lezen in een leeskring

4. De bibliotheek verbindt en brengt mensen samen

De Bibliotheek aan de Vliet komt graag in contact met Nederlanders en expats die wonen in Leidschendam-Voorburg en die zich betrokken voelen bij de LHBTI-gemeenschap.

1 november 2018

Bekijk details van De bibliotheek verbindt en brengt mensen samen

5. Gratis cursus archeologie

We trekken de Maand van de Geschiedenis van oktober nog even door naar november. Het thema van deze maand is ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’. Bij de bibliotheek in Rijswijk kunt u meedoen aan een gratis cursus Archeologie. In Voorburg is deze cursus een groot succes. Daarom nu ook in Rijswijk. De cursus bestaat uit vijf lessen en begint op woensdag 7 november.

29 oktober 2018

Bekijk details van Gratis cursus archeologie

6. Lions Vredesposterwestrijd - Kom kijken, kom stemmen!

Tot woensdag 31 oktober zijn in de Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk én Voorburg de prachtige Vredesposters te bewonderen die dit jaar meedingen naar de Publieksprijs en de Vakjuryprijs.

25 oktober 2018

Bekijk details van Lions Vredesposterwestrijd - Kom kijken, kom stemmen!

7. ‘Voeding’ centraal in campagne Nederland Leest

Donderdag 1 november begint de landelijke leesbevorderingcampagne Nederland Leest. Openbare bibliotheken in het hele land besteden dan aandacht aan het thema ‘Voeding’ dat dit jaar centraal staat. Waarom gaat Nederland Leest over eten? Omdat wij zijn wat we eten.

22 oktober 2018

Bekijk details van ‘Voeding’ centraal in campagne Nederland Leest

8. Gezellig naar de film in Rijswijk

In november kunt u vijf keer gezellig naar de film in het Filmhuis Rijswijk, in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101. Iedere dinsdagmiddag kunt u daar genieten van een mooie film. De laatste zaterdagmiddag van de maand is er ook een film. Voorafgaand aan die film is er een korte lezing over de film van die middag. Tijdens de lezing door een medewerker van de Filmkrant.Live geniet u van uw lunch.

18 oktober 2018

Bekijk details van Gezellig naar de film in Rijswijk

9. Nieuw initiatief: Lokale talkshow ‘RondomRijswijk’

Op zondag 4 november is van 14:00 - 15:00 uur de eerste lokale talkshow ‘RondomRijswijk’ in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101. ‘RondomRijswijk’ is een regelmatig terugkerende activiteit, die gehouden wordt bij één van de organiserende culturele en maatschappelijke instellingen in Rijswijk. Bent u benieuwd wat er allemaal speelt in Rijswijk? Zet deze datum dan alvast in uw agenda.

17 oktober 2018

Bekijk details van Nieuw initiatief: Lokale talkshow ‘RondomRijswijk’