de Week tegen Eenzaamheid

In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. De Week tegen Eenzaamheid 2022 is van 29 september t/m 6 oktober. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid activiteiten. Kom erbij!

In samenwerking met Indigo Preventie en de Leescoalitie biedt de Bibliotheek aan de Vliet de volgende activiteiten:


Workshops

Contact met anderen is waardevol. Leer wat je eigen opvattingen, wensen en grenzen zijn m.b.t. vriendschap. Wat is belangrijk bij communicatie? En hoe kun je hier zelf actiever in worden?


Lezen in een Leesclub

Door samen te lezen met anderen, maakt u kennis met titels. Bovendien is het boeiend om te zien wat een boek losmaakt bij anderen en hier met elkaar over in gesprek te gaan.


Nationale Voorleeslunch

Op vrijdag 7 oktober 2022, Nationale Ouderendag, vindt de tiende editie plaats van de Nationale Voorleeslunch, waarbij ouderen in heel Nederland worden voorgelezen. De Voorleeslunch wordt georganiseerd door de Leescoalitie in samenwerking met bibliotheken.

Onder het genot van een verzorgde lunch zal er per vestiging een speciale gast gaan voorlezen. Na de lunch is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over uiteenlopende onderwerpen.

Rijswijk

Odette Simons zal het verhaal, verzorgd door de Leescoalitie, voorlezen.

Odett is een all round creative met veel ervaring in de commerciële wereld. Bovendien heeft ze gewerkt als actrice en presentatrice bij programma’s, zoals Onderweg naar Morgen, Rozengeur & Wodka Lime en Puzzeltijd.

Voorburg

Yvo Kühling zal het verhaal, verzorgd door de Leescoalitie, voorlezen. Yvo is een debuterende schrijver. Zijn boek: Het verbond van vijf is zijn eerste roman.
Yvo is geboren in Amsterdam waar hij afstudeerde als bedrijfskundig econoom. Hij bekleedde managementfuncties bij onder andere Wegener Dagbladen en The Moscow Times. Sinds 2011 publiceert hij dagelijks een Engelstalig gedicht op sociale media.

Leidschendam

Ronald Lamping zal het verhaal, verzorgd door de Leescoalitie, voorlezen.
Ronald is voormalig onderwijzer, die jarenlang Nederlandse Taal gaf. Tegenwoordig is hij columnist bij Het Krantje. Hij is zich bewust van het belang van leesbare teksten en schrijft over maatschappelijk actuele onderwerpen. Graag praat hij met u over het belang van lezen en zijn enthousiasme voor taal.