Het wordt door sommigen de grootste vernieuwing sinds de uitvinding van de boekdrukkunst genoemd: het e-book. Net als tegenwoordig met muziek gebruikelijk is, wordt een e-book via internet op een e-reader, tablet of laptop gedownload. En omdat deze apparaten zijn voorzien van een groot geheugen passen er honderden boeken op. Handig voor op vakantie! Met een volle accu staat dit handzame apparaat garant voor vele uren leesplezier.

Voor kinderen zijn er digitale prentenboeken, verhalen die als een film op het scherm verschijnen. Ze zijn vaak gebaseerd op bestaande prentenboeken en soms gecombineerd met interactieve spelelementen.

VakantieBieb-app

Lekker lezen in de vakantie? Met de VakantieBieb neemt u ruim 60 e-books overal mee naartoe. Dat scheelt weer boeken sjouwen.

U kunt de app downloaden en lezen van 1 juli t/m 31 augustus. Ook als u geen lid bent van de Bibliotheek. Veel leesplezier!

WePboek

Bekijk gratis met uw kind een aantal geanimeerde prentenboeken. Er zijn ook spelletjes en tips die u kunt gebruiken na het voorlezen of bekijken van het prentenboek.

E-books

Wist je dat je E-books ook kunt lenen via de bibliotheek? Op de online Bibliotheek vind je nu ruim 15.000 e-books. Het aanbod e-books wisselt, zodat je steeds verrassende titels kunt vinden.

Bereslimme boeken

Bereslimme Boeken zijn geen e-books, maar interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar.