Materialen lenen

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen met betrekking tot lenen.

Hoeveel materialen kan ik lenen?

U kunt 15 materialen tegelijkertijd op uw pas lenen waarvan er maximaal 5 dvd's en/of blu-rays mogen zijn.

Waar kan ik met mijn bibliotheekpas terecht?

Als lid van de Bibliotheek aan de Vliet kunt u met uw bibliotheekpas terecht in de locaties Leidschendam, Rijswijk, Stompwijk en Voorburg. In deze locaties gelden dezelfde tarieven en uitleenvoorwaarden. 

Waar kan ik mijn materialen inleveren?

Materialen kunnen in alle locaties van de Bibliotheek aan de Vliet worden ingeleverd. 

Kan ik mijn materialen inleveren buiten openingstijden?

De locaties Leidschendam, Rijswijk en Voorburg hebben naast de hoofdingang een inleverbrievenbus. Hierin kunt u buiten de openingstijden van de bibliotheek boeken en andere materialen inleveren. Deze materialen worden onder openingstijden van de bibliotheek van uw lenerspas verwijderd. De locatie Stompwijk beschikt niet over een inleverbrievenbus.

Als u geen te-laat geld wilt betalen, kunt u vanaf huis uw materiaal verlengen. Ga hiervoor naar 'Mijn bibliotheek' en kies voor "Wat heb ik thuis - verlengen". 

Hoe kan ik zien wat er aan mij is uitgeleend?

U kunt uw leengegevens bekijken in de webcatalogus via 'Mijn bibliotheek'. Als u klikt op "Wat heb ik thuis" ziet u welke materialen aan u zijn uitgeleend. Bovendien kunt u hier de materialen verlengen (dit verlengen kan maximaal twee maal en alleen als deze niet zijn gereserveerd door anderen). 

Hoe werkt een bibliotheekpas voor partners van leners van 18 jaar en ouder (Duopas)?

Gezinsleden van leners van 18 jaar of ouder in het bezit van een geldige bibliotheekpas van de Bibliotheek aan de Vliet, die op hetzelfde adres als die lener wonen, kunnen voor € 5,50 een duopas aanschaffen. De inschrijfkosten van € 2,75 zijn hierbij inbegrepen.

De geldigheidsduur van deze extra bibliotheekpas is gelijk aan die van de bibliotheekpas van de eerste lener. De kosten voor de extra bibliotheekpas worden jaarlijks tegelijk met het reguliere abonnementsgeld in rekening gebracht. 

Ik ben mijn bibliotheekpas kwijt. Wat moet ik doen?

U dient de bibliotheek zo spoedig mogelijk van het verlies van uw pas op de hoogte te brengen. U kunt dit ook zelf doen via 'Mijn bibliotheek' en daar kiezen voor "Lenerpas vermist melden". (Dit laatste is alleen mogelijk indien u het klantnummer van de pas ergens heeft genoteerd of indien u een gebruikersnaam heeft aangemaakt. Dit heeft u nodig om in te loggen.)

Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs kan een nieuwe pas worden verstrekt. De kosten hiervoor bedragen € 2,75. De oude lenerspas kan hierna niet meer worden gebruikt.

Mocht uw lenerspas gevonden worden in de bibliotheek, dan krijgt u hiervan telefonisch, schriftelijk of via de mail bericht. 

 

Mag ik tijdens de vakantie meer boeken langer meenemen?

Het is altijd mogelijk boeken te lenen voor acht weken. Wel dient u er rekening mee te houden dat u de boeken dan niet meer kunt verlengen. Kiest u voor de uitleenperiode van acht weken, dan kunt u de boeken eerst aan uzelf uitlenen bij de selfservicebalie en vervolgens aan de balie om een uitleenperiode van acht weken vragen.

U kunt ook kiezen voor de normale uitleenperiode van vier weken waarbij u (vanuit uw vakantieadres) de boeken zelf met vier weken kunt verlengen via internet.

Het verlengen van de materialen is gratis, maar u betaalt wel opnieuw eventuele leengelden. 

Het maximum aantal van 15 materialen per pas geldt ook in de vakantieperiode. 

Leent de bibliotheek e-books en e-readers uit?

De bibliotheek leent geen e-readers uit. Wel kunt u e-books lenen. Dit gebeurt via het e-bookplatform. Als u gebruik wilt maken van deze service, heeft u zelf een e-reader, laptop, tablet of smartphone nodig om de e-books te downloaden en te lezen.

Lees hier meer informatie over e-books.

Mijn vraag staat hier niet bij, wat nu?

Vul het contactformulier in, stuur een mail met uw vraag naar secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl, bel naar 070 2400250 of kom langs in een van de locaties.