Faciliteiten / Werkplekken

Om gebruik te maken van een aantal faciliteiten van de Bibliotheek aan de Vliet hoeft u geen lid te zijn van de bibliotheek.

Wilt u een fotokopie maken of eens rustig een krant of tijdschrift lezen? Wilt u tegen een geringe vergoeding op onze computers tekstverwerken, een powerpoint presentatie maken of gebruik maken van internet? Of wilt u met uw laptop, eigen tablet of smartphone kosteloos surfen op het WiFi netwerk van de bibliotheek? Dat kan ook als u geen lid bent.

Koffie of thee

Hebt u tijdens uw verblijf in de bibliotheek trek in koffie of thee? Voor een klein bedrag koopt u koffie, warme chocoladedrank of thee in de automaat.

Gebruik maken van betaalde diensten in de bibliotheek

Om gebruik te maken van onze betaalde diensten (printer, kopieerapparaat, computers, toilet en koffieautomaat) bieden wij u als niet-lid een startpas aan.

U kunt ook gebruik maken van een anonieme dagpas, daar kunt u tegoed op zetten en aan het einde van de dag weer inleveren. Het nadeel hiervan is dat u de restwaarde van de pas niet terugkrijgt. Als u soms in de bibliotheek komt is een Startpas handiger, daar kunt u ook geld op zetten maar dit vervalt niet.

Bekijk de kosten en voordelen van een Startpas en andere abonnementen:

Startpas, Basispas of Sterpas

Werkplekken

Zoekt u een plek om rustig te lezen, te studeren of te werken? In de vestigingen in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg zijn voldoende werkplekken waar u ongestoord kunt zitten. Ook kunt u gebruik maken van de stilteruimtes in Rijswijk en Voorburg.

Internet / WiFi

Als lid van de bibliotheek kunt u 1 uur per dag gratis gebruik maken van het internet op de computers, daarna betaalt u € 0,02 per minuut. Niet-leden en gastleners betalen altijd € 0,02 per minuut.

Dankzij een WiFi hotspot kunt u in de bibliotheek met uw eigen laptop gebruik maken van het internet. De WiFi-antenne is zo geplaatst dat hij overal in de publieksruimte werkt. Het gebruik van de hotspot is gratis, zowel voor leden als niet-leden.

Lees meer over internet / WiFi in de bibliotheek