Faciliteiten / Werkplekken

Om gebruik te maken van een aantal faciliteiten van de Bibliotheek aan de Vliet hoeft u geen lid te zijn van de bibliotheek.

Wilt u een fotokopie maken of eens rustig een krant of tijdschrift lezen? Wilt u tegen een geringe vergoeding op onze computers tekstverwerken, een powerpoint presentatie maken of gebruik maken van internet? Of wilt u met uw laptop, eigen tablet of smartphone kosteloos surfen op het WiFi netwerk van de bibliotheek? Dat kan ook als u geen lid bent.

Koffie of thee

Hebt u tijdens uw verblijf in de bibliotheek trek in koffie of thee? Voor een klein bedrag koopt u koffie, warme chocoladedrank of thee in de automaat.

Gebruik maken van betaalde diensten in de bibliotheek

Om gebruik te maken van onze betaalde diensten (printer, kopieerapparaat, computers, toilet en koffieautomaat) bieden wij u als niet-lid twee soorten passen aan:

  • Anonieme dagpas: deze is gratis en hier kunt u tijdelijk een tegoed op storten. U levert de pas bij het weggaan weer in. Na 0:00 uur 's nachts vervalt het tegoed automatisch.

  • Servicepas op naam: deze is gratis te verkrijgen op vertoon van uw legitimatie. Deze pas kunt u houden. Hier kunt u tegoed op storten dat op uw pas blijft staan.

Werkplekken

Zoekt u een plek om rustig te lezen, te studeren of te werken? In de vestigingen in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg zijn voldoende werkplekken waar u ongestoord kunt zitten. Ook kunt u gebruik maken van de stilteruimtes in Rijswijk en Voorburg.

Internet / WiFi

Als lid van de bibliotheek kunt u 1 uur per dag gratis gebruik maken van het internet op de computers, daarna betaalt u € 0,02 per minuut. Niet-leden en gastleners betalen altijd € 0,02 per minuut.

Dankzij een WiFi hotspot kunt u in de bibliotheek met uw eigen laptop gebruik maken van het internet. De WiFi-antenne is zo geplaatst dat hij overal in de publieksruimte werkt. Het gebruik van de hotspot is gratis, zowel voor leden als niet-leden.