Leeskringen

Lezen in een leeskring is leuk. Door samen te lezen met anderen, maakt u kennis met titels die u zelf misschien niet zo snel zou hebben gekozen. Bovendien is het boeiend om te zien wat een boek losmaakt bij anderen en wordt het interessant om ook ander werk van een bepaalde schrijver te gaan lezen.

Deelnemers van leeskringen zijn enthousiaste lezers die regelmatig bij elkaar komen om samen een boek te bespreken. Maar het is niet makkelijk om meer exemplaren van hetzelfde boek te vinden. Daarom helpt de bibliotheek hierbij door van één boek zeven exemplaren te leveren. Op deze manier kunnen meer mensen tegelijkertijd hetzelfde boek lezen.

Deelnemen aan een leeskring, opzetten of uitbreiden van een leeskring

Wilt u zich aansluiten bij een bestaande leeskring? Dan kunt u zich opgeven via het aanmeldformulier deelname leeskring. Als u een eigen leeskring wilt starten of als u nieuwe deelnemers voor uw leeskring zoekt, kunt u dit via het formulier opzetten/uitbreiding leeskring bij ons melden.  

Leeskringkoffers

Voor veel leeskringen is het een probleem om aan voldoende exemplaren van eenzelfde titel te komen. Met de speciale dienstverlening voor leeskringen van de bibliotheek willen wij u van dienst te zijn. Hiermee beschikken wij over een collectie van 630 actuele en klassieke titels. Het aanbod omvat onder meer literaire romans, reisverhalen, verhalenbundels, biografieën en historische verhalen. Naast Nederlandse literaire werken is er ook veel vertaalde literatuur beschikbaar.

Een titel wordt geleverd in een zogenaamde leeskringkoffer. Zo’n koffer bevat naast zeven exemplaren van een titel ook achtergrondinformatie over de auteur en het boek. Er zijn ook koffers met grootletterboeken, luisterboeken of speciale thema's verkrijgbaar.

Een leeskring kan twee keer per jaar uit de titellijst een aantal titels selecteren.  De wensen worden gehonoreerd op basis van beschikbaarheid. Op de afgesproken datum staat de leeskringkoffer voor u klaar in de bibliotheek. Zie voor de voorwaarden het aanmeldings- en reserveringsformulier.

De uitleentermijn van de koffer is 6 weken, en de kosten per koffer bedragen € 18,50.