Films in Voorburg en Rijswijk


Filmhuis Rijswijk - Theater Ludens


Op deze pagina vindt u de filmvoorstellingen die u in het Filmhuis Rijswijk en Theater Ludens kunt zien. Er staan weer prachtige films op het programma. Wij wensen u veel plezier!

Bekijk de actuele coronamaatregelen van Filmhuis Rijswijk onderaan deze pagina.

Bekijk de actuele coronamaatregelen van Theater Ludens hier.

 


Just mercy

Bryan Stevenson is een getalenteerde jonge advocaat. Hij vertrekt naar het racistische Alabama om daar de meest kwetsbare mensen te verdedigen. Een van hen is Walter McMillian, een man die tot de doodstraf is veroordeeld wegens moord. Dit terwijl het bewijs aantoont dat hij onschuldig is. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

FILMHUIS RIJSWIJK - 23 februari (geannuleerd)

A white, white day

In een afgelegen dorp in IJsland vermoedt een weduwnaar en agent dat een inwoner een affaire had met zijn vrouw. Zij stierf onlangs bij een auto-ongeluk. Zijn obsessie voor het achterhalen van de waarheid wordt steeds groter en zorgt er zelfs voor dat hij zowel zichzelf als zijn naasten in gevaar brengt.

FILMHUIS RIJSWIJK - 27 februari (geannuleerd)

THEATER LUDENS


Atlantique

De tiener Ada woont in Senegal en zij heeft een relatie met Suleiman. Op een dag verdwijnt hij spoorloos en spoelen de lichamen van zijn vrienden aan op het strand in Dakar. Ada wacht ongeduldig op nieuws omtrent het lot van Suleiman, maar wordt intussen tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een oudere man.

FILMHUIS RIJSWIJK di 2 maart (geannuleerd)

THEATER LUDENS

Instinct

Een psychologe (Carice van Houten) in een tbs-kliniek belandt in een onmogelijke situatie. Ze wordt verliefd op een van de patiënten, de gevaarlijke Idris. Hij is een serieverkrachter die in de kliniek onderzocht en behandeld wordt. Het lijkt alsof Idris klaar is om terug te keren naar de maatschappij, maar is dat wel zo?

FILMHUIS RIJSWIJK

THEATER LUDENS

The invisible life of Euridice Gusmao

Rio de Janeiro, jaren vijftig. Euridice droomt van een carrière als concertpianiste. Haar geliefde zus Guida vertrekt met een zeeman naar Europa. Euridice schrijft haar vaak, maar krijgt nooit antwoord. Dat Guida zwanger is teruggekomen en door haar vader uit huis gezet is, verzwijgen haar ouders voor haar. De zussen wonen in dezelfde stad, maar zien elkaar nooit meer terug

FILMHUIS RIJSWIJK

THEATER LUDENS

A girl missing

Ichiko werkt als verpleegster bij een gezin. Ze draagt de zorg over de grootmoeder en kan goed opschieten met de oudste dochter Motoko, die haar in vertrouwen neemt. Op een dag verdwijnt Motoko’s zus spoorloos. Is zij vrijwillig vertrokken of heeft iemand haar ontvoerd?

FILMHUIS RIJSWIJK

THEATER LUDENS

Woman in gold

Maria Altmann, een Joodse vluchteling, gaat met een jonge advocaat een juridische strijd aan tegen de Oostenrijkse overheid om vijf schilderijen van kunstenaar Gustav Klimt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zouden deze gestolen zijn uit het huis van haar familie, waaronder een schilderij met de titel ‘The Golden Lady’.

THEATER LUDENS

Lezing van Anne Marie Boorsma:

Film:

Picciridda

De ouders van de 11-jarige Julia vertrekken van Sicilië naar Frankrijk in de hoop op een beter bestaan. Julia blijft achter bij haar oma. Aanvankelijk mist ze haar ouders heel erg, maar na verloop van tijd krijgt ze belangstelling voor mannen, bij wie oma haar juist vandaan probeert te houden. Nadat Julia een vreselijk familiegeheim ontdekt, bekijkt ze de wereld met heel andere ogen.

FILMHUIS RIJSWIJK

THEATER LUDENS

A tale of three sisters

Drie zussen uit een afgelegen dorp in Turkije zijn door hun vader naar de stad gestuurd als ‘pleegdochter’ en hulp in de huishouding. Alle drie komen zij weer terug: de oudste werd zwanger, de middelste kreeg ruzie met haar ‘pleegmoeder’ en de jongste werd weggestuurd vanwege een sterfgeval. Hun vader verwijt hen ondankbaarheid en probeert hen weer onderdak te brengen.

FILMHUIS RIJSWIJK

THEATER LUDENS


The white crow

De film vertelt het verhaal van de legendarische Russische balletdanser Rudolf Nureyev. Hij verlaat de balletcultuur door van Rusland naar het Westen uit te wijken. Hiervoor krijgt hij hulp van Clara Saint in 1961 in Parijs.

THEATER LUDENS

FILMHUIS RIJSWIJK

Deerskin

Wanneer George het jasje van zijn dromen bemachtigt, gemaakt van 100% hertenleer, raakt hij zo geobsedeerd door het kledingstuk dat hij er mee praat. Tijdens zo’n gesprek besluit George dat hij de enige wil zijn die nog met een jasje rondloopt. Al snel komt hij tot de conclusie dat er heftige maatregelen nodig zijn om zijn nieuwe droom uit te laten komen.

THEATER LUDENS

Official secrets

Het waargebeurde verhaal van Katherine Gun, klokkenluidster van de Britse geheime dienst. In 2003 lekt Gun een geheime memo waarin wordt voorgesteld dat de VS en het Verenigd Koninkrijk extra druk zullen uitoefenen op aarzelende landen in de Veiligheidsraad, om te stemmen vóór de invasie van Irak. Katherine belandt vervolgens op alle voorpagina’s en hebben de autoriteiten het op haar gemunt.

THEATER LUDENS

FILMHUIS RIJSWIJK

Dark waters

‘Dark Waters’ vertelt het waargebeurde verhaal over de blootlegging van een gruwelijk milieugeheim. Advocaat Robert Bilott ontdekt een verband tussen een aantal mysterieuze sterfgevallen en chemiebedrijf DuPont, één van de grootste bedrijven ter wereld. Om de waarheid te achterhalen zet hij zowel zijn toekomst als zijn familie en zijn leven op het spel.

FILMHUIS RIJSWIJK

THEATER LUDENS

Ballon

DDR, zomer 1979. Twee families hebben het gewaagde plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het westen vluchten. Kort voor de grens krijgt de ballon technische problemen en begint een zenuwslopende race tegen de klok.

THEATER LUDENS

FILMHUIS RIJSWIJK

Modigliani

Als in Parijs in 1919 de schilders Modigliani en Picasso elkaar ontmoeten ontstaat er grote rivaliteit tussen de twee kunstenaars die wordt veroorzaakt door hun genialiteit, arrogantie en passie.

THEATER LUDENS

Lezing van Anne Marie Boorsma

Film:

Un divan a Tunis

Na tien jaar gewoond te hebben in Parijs keert Selma terug naar Tunesië. Daar wil ze een praktijk in psychotherapie openen. Ze wordt echter met allerlei problemen geconfronteerd. Niet alleen moet ze op zoek naar klanten, ook moet ze de gehele papiermolen in orde brengen om überhaupt met haar zaak te kunnen starten.

THEATER LUDENS


Summerland

In ‘Summerland’ maken we kennis met de jonge Alice, tijdens WO II. Tot haar ongenoegen wordt een jonge vluchteling bij haar ondergebracht. Toch krijgt ze geleidelijk een band met hem en zorgt de groeiende vriendschap ervoor dat er enkele geheimen uit haar verleden aan het licht komen.

FILMHUIS RIJSWIJK

THEATER LUDENS

Mrs Lowry & son

Film over de relatie tussen L.S. Lowry, een belangrijke kunstenaar uit Engeland in de 20e eeuw en zijn moeder Elizabeth. Zij is autoritair en zet haar vraagtekens bij zijn capaciteiten. Toch staat ze achter zijn keuze om een succesvolle carrière uit te bouwen als kunstschilder. L.S. Lowry wordt uiteindelijk beroemd vanwege zijn werken van het industriële leven in Noord-Engeland.

THEATER LUDENS

FILMHUIS RIJSWIJK

Fisherman’s friends

Een cynische platenbaas wordt tijdens een vrijgezellenweekend in Cornwall in de maling genomen. Zijn collega’s overtuigen hem ervan het lokale zeemanskoor een contract aan te bieden. Hij gaat de uitdaging aan, maar de vissers laten zich niet zomaar overtuigen. Ondertussen raakt de man steeds meer gecharmeerd van het dorpsleven. Bovendien valt zijn oog op de dochter van één van de koorleden.

THEATER LUDENS

FILMHUIS RIJSWIJK

I am Greta

In 2018 start de 15 jarige Greta Thunberg in Zweden een schoolstaking voor het klimaat. Haar vraag voor volwassenen: als je niet geeft om haar toekomst op aarde, waarom zou ze dan om haar toekomst op school geven? Haar staking wordt een wereldwijde beweging. Greta is nu een beroemde activiste. Deze documentaire volgt haar vanaf de allereerste dag van haar schoolstaking.

THEATER LUDENS

Fanny and Alexander

Fanny en Alexander vormen met hun ouders een vrolijke familie in Zweden, begin vorige eeuw. Hun ouders, Oscar en Emilie, beheren het lokale theater. Als Oscar jong overlijdt trouwt weduwe Emilie met een geestelijke en verhuist ze met de kinderen naar zijn strenge en sobere huis. De kinderen voelen zich direct diep ongelukkig.

THEATER LUDENS

Lezing van Anne Marie Boorsma

Film:

Madre

Tien jaren geleden verdween het zesjarige zoontje van Elena. Het laatste wat ze van hem hoorde was een telefoontje waarin hij zei dat hij verdwaald was op een strand en zijn vader niet kon vinden. Elena woont nu op hetzelfde strand en runt er een restaurant. Dan ontmoet ze een tiener die haar sterk doet denken aan haar verloren zoon.

THEATER LUDENS

A beautiful day in the neighborhood

De cynische journalist Lloyd Vogel krijgt de opdracht om een profiel te schrijven over de geliefde televisiepersoonlijkheid Fred Rogers (Tom Hanks). Hij aanvaardt deze opdracht met tegenzin. Toch lijkt er een vriendschap te ontstaan, die Lloyds kijk op het leven verandert.

FILMHUIS RIJSWIJK

THEATER LUDENS

A rainy day in New York

Romantische komedie van Woody Allen. De jonge journaliste Ashleigh vertrekt met haar vriend Gatsby naar New York om de bekende regisseur Roland Pollard te interviewen. De regisseur neemt Ashleigh na het interview mee op een trip door New York, waarop Gatsby besluit familie op te gaan zoeken. Onderweg komt hij per toeval de zus van een vroegere vlam tegen.

THEATER LUDENS

FILMHUIS RIJSWIJK


A life on our planet

In deze documentaire staat David Attenborough stil bij beslissende momenten in zijn leven als bioloog en bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. Deze film gaat over de grootste uitdaging voor het leven op aarde op dit moment. A Life on Our Planet is een verhaal over de invloed van de mens op de natuur en een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties.

THEATER LUDENS

If Beale street could talk

New York, de jaren 70. We maken kennis met enkele arme Afro-Amerikanen, onder anderen met de negentienjarige zwangere Tish. Zij zit in een race tegen de klok om de onschuld van haar geliefde, Fonny, te bewijzen. Die zit, in afwachting van de rechtszaak, ten onrechte in de cel en wordt beschuldigd van verkrachting.

THEATER LUDENS

Pollock

De film vertelt het levensverhaal van de Amerikaanse schilder Jackson Pollock. Met hulp van zijn vrouw Lee Krasner bereikt hij na een moeizame periode de top. Hij wordt echter gekweld door een alcoholverslaving.

THEATER LUDENS

Lezing van Anne Marie Boorsma:

Film:

Love Sarah

Titelfiguur Sarah overlijdt al direct in de openingsscène, juist wanneer ze op het punt staat met haar vriendin Isabella een patisserie te openen. Aangezien Sarah de beoogde patissier was, lijkt die zaak nu een in de kiem gesmoorde droom. Maar Isabella krijgt hulp uit onverwachte hoek: Sarahs moeder en dochter.

THEATER LUDENS

Pride and Prejudice

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Jane Austen volgen we de verwikkelingen op het Zuid-Engelse platteland omstreeks 1800 rond de pogingen van moeder Bennett om haar vijf dochters uit te huwelijken.

THEATER LUDENS

Marriage story

Het ooit gelukkige huwelijk tussen de New Yorkse toneelregisseur Charlie en Hollywood actrice Nicole is gestrand waardoor zij in een slopende echtscheiding belanden. Door de strijd om de voogdij voor hun zoontje komen hun gescheiden, maar voor altijd verbonden, levens zwaar onder druk te staan. Marriage Story is een scherpzinnig en meelevend portret.

THEATER LUDENS


Filmhuis Rijswijk

Generaal Eisenhowerplein 101
2288 AG Rijswijk

070 2400 250
www.bibliotheekaandevliet.nl

PRIJZEN
Leden € 6,00
niet-leden € 7,50

KAARTVERKOOP
Kaarten voor de film koopt u aan de balie in de bibliotheek met pin. Of u bestelt veilig en snel met iDeal op www.bibliotheekaandevliet.nl/filmhuis.

In verband met de kosten voor de vertoningsvergunningen en het kleine aantal bezoekers dat we mogen ontvangen, zijn er, behalve de ledenkorting, geen andere kortingsacties mogelijk.

Theater Ludens

Burgemeester Feithplein 95
2273 BW Voorburg

070 3871 168
www.theaterludens.nl

PRIJZEN
normaal € 8,00
leden bibliotheek € 7,00
Ooievaarspas € 4,00
inleiding bij film € 5,00

KAARTVERKOOP
U kunt eenvoudig en snel kaarten bestellen via de website en direct afrekenen met iDEAL.

De kassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag tussen 14.00 tot 16.00 uur en een uur vóór aanvang van iedere voorstelling.


PROTOCOL FILMHUIS RIJSWIJK


 • Blijf thuis met coronagerelateerde klachten.

 • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand.

 • Hoest of nies in uw elleboog.
 • Desinfecteer uw handen bij aankomst bij het Filmhuis. Kom niet te vroeg naar de filmvoorstelling. 

 • Het dragen van een mondkapje in de bibliotheek is verplicht. Zodra u heeft plaatsgenomen, kunt u het mondkapje af doen. 
 • Voor of na de film of in de pauze kunt u geen gebruik maken van de tafeltjes bij de bar.

  Uitzondering: bezoekers met een rollator, rolstoel of die slecht ter been zijn mogen plaatsnemen, mits de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen.

 • Een kwartier voor aanvang krijgt u toegang tot de zaal. Bij het wachten voor de kaartcontrole houdt u 1,5 meter afstand.

 • Een medewerker van het Filmhuis wijst u een zitplaats aan in de zaal. Alleen op de aangegeven stoelen kunt u plaatsnemen. Tussen de zitplaatsen zit 1,5 meter afstand.

  Bezoekers die tot hetzelfde huishouden horen kunnen niet naast elkaar zitten, omdat tussen alle zitplaatsen de 1,5-meterafstandsregel wordt gehandhaafd. 

 • Bezoekers met een rollator, rolstoel of die slecht ter been zijn krijgen voorrang om op een van de extra stoelen op de voorste rij te zitten. U dient dit voorafgaand aan de voorstelling bekend te maken aan een van de medewerkers van het Filmhuis, zodat zij hier rekening mee kunnen houden

 • Uw jas en tas neemt u mee naar uw zitplaats. De kapstok wordt niet gebruikt.

 • Er is geen koffie- en theepauze. In plaats daarvan kunt u voorafgaand aan de voorstelling koffie of thee halen bij de bar.

 • Er wordt tijdens de filmvoorstelling een korte pauze gehouden van 10 minuten. U krijgt de gelegenheid om naar het toilet te gaan. Het invalidentoilet kan ook worden gebruikt.

 • Tijdens de toiletpauze is iedereen verplicht om de tribune te verlaten, zodat de 1,5-meterafstandsregel gehandhaafd kan worden.
 • Na de pauze begeleiden de medewerkers van het Filmhuis bezoekers weer naar hun plaats.

 • Het is bezoekers niet toegestaan om – buiten de toiletpauze om - de zaal tijdens de voortelling te verlaten.