Filmhuis Rijswijk


Filmhuis Rijswijk - programma september


Vanaf 1 september kunt u weer genieten van films in het Filmhuis Rijswijk. Wij zijn blij dat wij u weer kunnen begroeten bij de filmvoorstellingen. Op deze pagina staan de films die u in september kunt zien. De films die we niet konden vertonen vanwege de sluiting van het Filmhuis Rijswijk, staan nu voor de komende maanden op het programma. Aangevuld met een aantal nieuwe titels. 

Er worden geen lunchlezingen georganiseerd, omdat deze niet coronaproof kunnen worden aangeboden. Vanwege de 1,5-meter afstandsregel mag een beperkt aantal bezoekers in het theater aanwezig zijn. Daarom worden er per voorstelling maximaal 12 kaarten verkocht. 


Hunt for the wilderpeople

Wanneer een onhandelbare jongen met zijn pleegvader de wildernis in vlucht, organiseert de politie een nationale zoektocht. Ze verdwalen in de bossen en moeten hun meningsverschillen opzij zetten om te overleven.

Koop een kaartje:

Hors normes

De nieuwe film van de makers van Intouchables vertelt het verhaal van twee vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart.

Koop een kaartje:

Lazzaro felice

 

De jonge boer Lazzaro woont in een geïsoleerd dorp dat leeft van de tabaksteelt. Door een merkwaardig voorval vindt er een verschuiving plaats in tijd en ruimte en belanden de dorpelingen in het moderne stadsleven.
 

Koop een kaartje:

Dolor y gloria

Nieuwste film van de beroemde regisseur Pedro Almodóvar met Antonio Banderas en Penélope Cruz. Salvador wordt met zijn eigen sterfelijkheid geconfronteerd, met de vrouwen in zijn leven en de leegheid die hij voelt. Uiteindelijk zal hij met zijn heden en met zijn verleden in het reine moeten komen.

Koop een kaartje:

Mjólk

IJslandse tragikomedie over de melkveehouder Inga. Wanneer haar man onder verdachte omstandigheden overlijdt, wil ze haar leven naar eigen wens inrichten. Ze komt in opstand tegen de corruptie en het onrecht die prominent aanwezig zijn in haar gemeenschap.
 

Koop een kaartje:

Yao

Een heerlijke film met Omar Sy (Intouchables). De 13-jarige Yao uit Senegal wil heel graag de acteur Seydou Tall ontmoeten. Daarom reist hij alleen naar de hoofdstad. Seydou Tall is zo onder de indruk dat hij met Yao terugreist naar zijn dorp.
 

Koop een kaartje:

Info

Prijzen
Leden € 6,00 • niet-leden € 7,50

Kaartverkoop
Aan de balie in de bibliotheek met pin. Of u bestelt veilig en snel met iDeal op deze pagina.

In verband met de kosten voor de vertoningsvergunningen en het kleine aantal bezoekers dat we mogen ontvangen, zijn er, behalve de ledenkorting, geen andere kortingsacties mogelijk. Actiekaarten die al in omloop zijn mogen nog wel worden ingewisseld.

Kijkwijzer

Protocol bezoek Filmhuis Rijswijk

 • Blijf thuis met coronagerelateerde klachten.

 • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand.

 • Hoes of nies in uw elleboog.

 • Desinfecteer uw handen bij aankomst bij het Filmhuis.

 • Kom niet te vroeg naar de filmvoorstelling. 

 • Voor of na de film of in de pauze kunt u geen gebruik maken van de tafeltjes bij de bar.

  Uitzondering: bezoekers met een rollator, rolstoel of die slecht ter been zijn mogen plaatnemen, mits de 1,5-meterafstandregel in acht wordt genomen.

 • Vanaf een kwartier voor aanvang van de filmvoorstelling kunt u bij de bar op vertoon van uw kaartje koffie of thee halen. De drankjes worden geserveerd in papieren bekers. Het drankje mag u meenemen in de zaal.

 • Een kwartier voor aanvang krijgt u toegang tot de zaal. Bij het wachten voor de kaartcontrole houdt u 1,5 meter afstand.

 • Een medewerker van het Filmhuis wijst u een zitplaats aan in de zaal. Alleen op de aangegeven stoelen kunt u plaatsnemen. Tussen de zitplaatsen zit 1,5 meter afstand.

  Bezoekers die tot hetzelfde huishouden horen kunnen niet naast elkaar zitten, omdat tussen alle zitplaatsen de 1,5-meterafstandsregel wordt gehandhaafd. 

 • Bezoekers met een rollator, rolstoel of die slecht ter been zijn krijgen voorrang om op een van de extra stoelen op de voorste rij te zitten. U dient dit voorafgaand aan de voorstelling bekend te maken aan een van de medewerkers van het Filmhuis, zodat zij hier rekening mee kunnen houden

 • Uw jas en tas neemt u mee naar uw zitplaats. De kapstok wordt niet gebruikt. • Er is geen koffie- en theepauze. In plaats daarvan kunt u voorafgaand aan de voorstelling koffie of thee halen bij de bar.

 • Er wordt tijdens de filmvoorstelling een korte pauze gehouden van 10 minuten. U krijgt de gelegenheid om naar het toilet te gaan. Het invalidentoilet kan ook worden gebruikt.

 • Tijdens de toiletpauze is iedereen verplicht om de tribune te verlaten, zodat de 1,5-meterafstandsregel gehandhaafd kan worden.
 • Na de pauze begeleiden de medewerkers van het Filmhuis bezoekers weer naar hun plaats.

 • Het is bezoekers niet toegestaan om – buiten de toiletpauze om - de zaal tijdens de voortelling te verlaten.