Werk aan jezelf

met de gratis online workshops van Indigo Preventie

In samenwerking met Indigo Preventie Haaglanden organiseert de Bibliotheek aan de Vliet online workshops en cursussen op het gebied van geestelijke gezondheid.

Omdat dit online cursusaanbod betreft gaan deze cursussen wél door.

Aanmelden

De bijeenkomsten vinden online plaats. U kunt thuis inloggen via de beveiligde leeromgeving van Webcollege en de bijeenkomsten live via uw laptop of computer volgen. Geef bij aanmelden uw e-mailadres op. Hier ontvangt u enkele dagen van tevoren een e-mail met link om in te loggen.

Gratis deelname

Deelname aan de online workshops is gratis. 

Per workshop kunnen er min. 5 en max. 15 deelnemers meedoen. Kunt u toch niet deelnemen aan de workshop? Meld u dan tijdig af, zodat iemand anders uw plek kan innemen. 

Nodig voor deelname

  • een computer of laptop met een stabiele internetverbinding en geluid;
    (geen Chromebook, tablet of smartphone)
  • een microfoon;
  • een webcam of ingebouwde camera.

Omgaan met corona

Corona vraagt veel aanpassingen van ons. Dat kan uw stemming en stressniveau negatief beïnvloeden. Hoe zorgt u in deze lastige periode extra goed voor uzelf? In deze workshop bedenkt u waar u mee aan de slag wilt gaan. U wordt meer bewust van wat goed gaat en wat misschien anders kan. Na afloop krijgt u ontspanningstips mee om in deze periode in balans te blijven.

AANMELDEN: deze workshop is helaas geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen.

Positief denken

Negatief denken heeft effect op hoe we ons voelen, hoe we overkomen op anderen en hoe we onszelf zien. U leert in deze workshop om op een andere, eerlijkere manier naar uzelf en zaken te kijken. U krijgt daarmee inzicht in hoe u uzelf mogelijk saboteert met uw eigen negatieve blik. Met andere deelnemers wisselt u uit hoe u positiever kunt denken. 

AANMELDEN:

Vrienden maken (2x)

In deze workshop staat een betere vriend (van jezelf) worden centraal. Dit is een voorwaarde om goede sociale contacten en vriendschappen te kunnen hebben. In twee online sessies gaan we in op zelfwaardering, positieve gedachten en voor jezelf opkomen, het verkennen van eigen wensen en grenzen en eerste aanzet tot een actieve houding. 

Deel 1 van deze workshop is op maandag 29 maart. Deel 2 van de workshop is op vrijdag 9 april.

AANMELDEN:

Omgaan met stress

Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om goed te functioneren. Te veel stress heeft echter een negatief effect op de gezondheid. Tijdens deze workshop krijg u inzicht in wat (on)gezonde stress is en wat dit met u kan doen. Door te leren anders om te gaan met stress, kunt u in balans blijven. 

AANMELDEN:

Stoppen met piekeren

Iedereen piekert wel eens. Maar wat als u regelmatig gevangen raakt in uw gepieker en daar last van heeft? Het vreet energie en kost tijd die u ook anders had kunnen besteden.U leert in deze workshop het verschil tussen nadenken en piekeren en waarom u eigenlijk piekert. U leert over de invloed van gedachten en hoe ze samenhangen met uw emoties en gedrag. Ten slotte krijgt u praktische tips over hoe u uw piekeren kunt verminderen.

AANMELDEN:

Lekker slapen

Ervaart u problemen om in slaap te vallen? Ligt u ’s nachts vaak wakker of wordt u veel te vroeg wakker? Merkt u dat u overdag moe bent? Neem dan deel aan de workshop Lekker slapen, om meer inzicht te krijgen in uw slaapproblemen. U krijgt adviezen hoe u uw nachtrust kunt verbeteren.

AANMELDEN:

Assertiviteit

Veel mensen hebben moeite met het stellen van grenzen naar anderen of naar zichzelf. Als dit uit de hand loopt kan het  gevolgen hebben voor uw geestelijke gezondheid en in ernstige gevallen zelfs tot een burn-out leiden. In deze workshop leert u wat uw gedrag voor effect heeft op anderen. Wat u zelf kunt veranderen. En hoe u op assertieve wijze feedback aan iemand kan geven, waarmee u de kans op conflicten verkleint.

AANMELDEN:

Door deel te nemen aan de activiteiten van Indigo kunt u uw geestelijke gezondheid verbeteren, zodat klachten geen problemen worden.