Kinderboekenweek

4 t/m 15 oktober 2023

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

Minecraft Workshop

Ben jij een fan van het spel Minecraft? Kom dan naar de gratis workshop 'Maak je eigen magische huis' en bouw eindeloos in je eigen fantasie.

Tijdens de Kinderboekenweek 2023 kun je meedoen aan een leuke Minecraft workshop voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar. Met je eigen fantasie kun je tijdens deze workshop eindeloos aan ‘je eigen magische huis' bouwen. Met vast een prachtig resultaat! Om 17.00 uur presenteren de kinderen de bouwwerken aan elkaar en hun ouders. 

Woensdag 4 oktober
Bibliotheek Voorburg
15.00 - 17.30 uur

Meld je hier aan voor de Minecraft workshop

Kom luisteren naar Iven Cudogham

Iven Cudogham schreef over Anansie de Spin en net als Anansie heeft hij zeven kinderen. Hij is bekend van het televisieprogramma ‘Een Huis Vol’ en hij schreef de tekst voor het lied 'Bij mij thuis' van Kinderen voor Kinderen, dat bij de Kinderboekenweek hoort. Tijdens deze ontmoeting zal hij een stukje voorlezen en vertellen over zijn eigen thuissituatie. Bovendien kunnen alle kinderen aan de slag met een mooie knutselplaat.

Iven Cudogham (1977) steekt in zijn boek de eeuwenoude verhalen over Anansi de spin in een modern jasje. Hij wil met de serie kleuters van nu kennis laten maken met de eeuwenoude verhalen. De verhalen over Anasi worden nu verfilmd en zijn in 2024 in de bioscoop te bewonderen.

Zondag 8 oktober
Bogaard stadscentrum
10.30 - 12.00 uur

Bestel hier je ticket voor het schrijversbezoek

Let op: per kaartje kunnen één ouder en één kind naar binnen.

Poppentheater 'Bij mij thuis is alles anders'

Kom naar het poppentheater 'Bij mij thuis is alles anders' van Theater Compagnie Alice tijdens de Kinderboekenweek. Deze activiteit is helemaal gratis. En het wordt ontzettend leuk: via een geheimzinnige deur reis je naar de andere kant van de wereld. Naar plekken waar kinderen een heel ander leven leiden dan wij gewend zijn.

Het poppentheaterverhaal gaat over Nana. Zij verhuist tegen haar zin in met haar familie naar een groot oud huis buiten de stad. Eerst vindt Nana het er maar saai, maar dan ontdekt ze op zolder een geheimzinnige deur die toegang geeft tot plekken aan de andere kant van de wereld. Plekken waar kinderen wonen die een heel ander leven leiden dan Nana gewend is.

Woensdag 11 oktober
Bibliotheek Leidschendam
14.30 - 15.30 uur

Meld je hier aan voor het poppentheater

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8

Digitale boekentips tijdens de Kinderboekenweek 📱 🎧

Op Jeugdbibliotheek.nl is er een inspiratiepagina met digitale boeken voor groep 1 t/m 8. Lees en luister de beschikbare thematitels, bekroonde boeken en meer leestips bij het thema 'bij mij thuis' als e-book of luisterboek.

Naar de digitale boekentips


Meer boekentips?

Kies je leeftijd.