Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten

De leukste tips en activiteiten voor deze zomer!

Omdat we niet allemaal de hele zomer op vakantie zijn, delen we op deze pagina een aantal leuke tips voor jong en oud. Kom jij ook lekker afkoelen bij de Bibliotheek in
Rijswijk, Voorburg en Leidschendam?

3D-kunstwerk maken in Leidschendam

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Kom dan op dinsdag 6, donderdag 15 of dinsdag 20 augustus in de ochtend of middag knutselen! We knutselen jouw eigen 3D-kunstwerk van snoep en eet-verpakkingen. Angelique Schipper van Talentenloods neemt je mee in het maakproces. Samen maken we jullie Luilekkerland. Meld je snel aan voor deze gratis activiteit!

dinsdag 6 augustus - 10.30 uur

dinsdag 6 augustus - 13.00 uur

donderdag 15 augustus - 10.30 uur

donderdag 15 augustus - 13.00 uur

dinsdag 20 augustus - 10.30 uur

dinsdag 20 augustus - 13.00 uur

De Bibliotheek aan de Vliet op Zomerfestivals

We staan deze zomer met een kraampje op een paar hele leuke zomerfestivals! Kom gezellig langs en doe mee met de activiteiten:

Woensdag 3 juli:
Zomerfestival - Voorburg-Noord

Woensdag 10 juli: 
Zomerfestival - Prinsenhof Leidschendam

Zaterdag 31 augustus:
Cultureel zomerfestival - Koningin Julianaplein Voorburg

Zaterdag 14 september:
Strandwalfestival Rijswijk

Workshop: je eigen boekje maken

Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Kom dan woensdag 14 augustus van 14.00 tot 15.30 uur je eigen boekje maken in Voorburg. Je leert deze middag een klein boekje maken met een omslag van mooie stof. In dat boekje kun je een spannend verhaal schrijven of iets tekenen. Waar ga jij mee aan de slag?

Deze workshop wordt gegeven door HIP.

Meld je gratis aan voor de workshop 'Je eigen boekje maken'

Fenna neemt je mee op reis!

Tijdens het Vakantielezen gaan we naar zes bijzondere landen, waaronder Avonturenland, Lachland en Sportmanië, op reis. Ontdek daar allerlei verhalen en beleef de leukste avonturen! Kom naar de Bibliotheek en doe mee aan de speurtocht.

We hopen met Vakantielezen dat beginnende lezers tijdens de zomervakantie blijven (oefenen met) lezen. Want dat is niet alleen belangrijk, maar ook gewoon hartstikke leuk!

Bekijk alle leuke filmpjes met Fenna

Lang leze de zomer boekentips!

De hele zomer delen wij Zomerlezen-boekentips op onze social media (Facebook & Instagram). Welk boek ga jij lezen? Het romantische ‘Dochter van twee werelden’ van Sarah Lark? Of het spannende boek ‘Vlissingen’ van Nathalie Pagie? Of lees je liever lachend het boek ‘Zuid moeders hebben geen geheimen’ van Kimberley Klaver? 

Welk genre je ook leuk vindt, bij ons kun je sowieso een geschikt boek vinden. Veel leesplezier!

Zoek hier jouw zomerse boek uit!

Workshop kruidenthee maken in Voorburg

Volwassenen kunnen op dinsdag 20 augustus van 11.00 tot 12.30 uur meedoen met een workshop kruidenthee maken bij Bibliotheek Voorburg. Tijdens deze workshop kijken we naar het gebruik van kruiden in de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. We gaan naast kruidenthee ook goudsbloemzalf en kruidenzout volgens Romeins recept maken.

Het wordt een gezellige en geurige boel tijdens de workshop, dankzij alle heerlijke kruiden! Ben jij erbij?

Koop je ticket voor de workshop Kruidenthee maken

Bordspellen spelen & gezelligheid

Doe mee met een interactieve sessie Dungeons and Dragons waarin jouw keuzes het verhaal bepalen! Neem jij de rol aan van Disney schurk in het Disney Villainous spel? Of los je samen anderen het mysterie van een spookhuis op in het spannende Mysterium bordspel?

Zaterdag 6 juli - 13.00 uur - Gratis

Zaterdag 10 augustus - 13.00 uur - Gratis

Workshop Dino timmeren

Altijd al je eigen dino willen maken? Grijp je kans en kom op woensdag 21 augustus van 13.00 tot 14.30 uur naar het Atelier in het Huis van de stad Rijswijk. We gaan samen knutselen met hout en natuurlijk timmeren. Deze workshop is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Koop je ticket voor de workshop Dino timmeren

Lees het magazine op vakantie!

Ons magazine voor jou ligt in de Bibliotheek klaar. Je kunt het de komende tijd vinden op verschillende plekken in Rijswijk, Voorburg en Leidschendam. Vol met interviews van bezoekers, boekentips voor alle leeftijden, leuke verhalen, interessante weetjes en meer informatie. Ontdek de Bieb, en neem het magazine gratis mee naar huis.

Leer Dungeons and Dragons spelen

Heb je altijd al willen leren hoe je Dungeons and Dragons speelt, maar heb je geen idee hoe je moet beginnen? Kom dan gezellig naar deze middag in Leidschendam! Deze middag stoomt Project Epos je klaar om Dungeons and Dragons te spelen. Voor alle leeftijden.

Meld je gratis aan voor Dungeons and Dragons

Voorlezen & cupcakes maken met schrijfster Nassira Rahmouni

Op zaterdag 31 augustus van 14.00 - 15.00 uur komt schrijfster Nassira Rahmouni naar Bibliotheek Leidschendam. Ze gaat voorlezen uit haar boek 'Kijk mam, zo doe je dat!'. En daarna gaan we samen gezellig cupcakes versieren! Kom jij ook?

Koop je ticket voor 'Cupcakes maken met schrijfster Nassira Rahmouni'