De Bibliotheek aan de Vliet biedt inspirerende, creatieve, leerzame en ontspannende activiteiten aan. Er zijn lezingen, workshops, filmvertoningen, exposities en cursussen. Alle activiteiten zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de bibliotheek. Bekijk regelmatig de online agenda voor de nieuwste activiteiten en schrijf u in voor de nieuwsbrief die bij u past.

Agenda & online kaartverkoop

Op dit moment zijn onze agenda en kaartverkoop niet zichtbaar op de website. Dat komt doordat onze activiteiten tot nader order zijn geannuleerd. Zodra wij weer activiteiten organiseren, zullen wij de agenda weer tonen.

Er komen een aantal zomer activiteiten aan... Hopelijk kunnen we u daar snel meer over vertellen. Blijf op de hoogte via onze social media kanalen en onze nieuwsbrief.

Voor nu danken we u voor uw begrip en zien we u graag in de Bibliotheek aan de Vliet om boeken te lenen, te studeren of te werken.

Schrijfactiviteiten

Schrijft u graag verhalen of vindt u het leuk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met taal? In het Schrijfcafé krijgt u verrassende en uitdagende opdrachten. Zoekt u meer verdieping in het schrijven van creatieve teksten? Volg de basiscursus creatief schrijven en maak kennis met het schrijven van proza, non-fictie en poëzie.

Momenteel zijn alle activiteiten geannuleerd.

Mindful bewegen en stiltewandelingen

Wilt u graag kennismaken met mindfulness, maar is stilzitten niets voor u? Dan zijn mindful bewegen en een stiltewandeling iets om uit te proberen. Deze sessie kunt u als ontspannend en stressverlagend ervaren. 

Momenteel zijn alle activiteiten geannuleerd.

 

Momenteel zijn alle activiteiten geannuleerd.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en houd de website in de gaten voor de laatste updates! Zodra het kan starten wij deze zomer wél weer enkele activiteiten, waar mogelijk!

Er zijn 3 nieuwsbrieven: voor iedere lezer wat wils! Meld u snel aan en
ontvang de nieuwsbrief die bij u past. Zo bent u altijd op de hoogte van
alle leuke activiteiten en wat er speelt in en rondom de bibliotheek
bij u in de buurt.

Indigo workshops & trainingen

Filmhuis

Heeft u boeken gelezen over psychologie of zelfhulp maar vind u het lastig om toe te passen in de praktijk? Voor veelkomende sociale 'struikelblokken' is er een oplossing! Met de cursussen van Indigo Preventie worden de theorie en praktijk gecombineerd. Zo leert u bijvoorbeeld om 'meer in het nu te zijn', te stoppen met piekeren of assertiever te worden. Meld u nu aan, de cursussen en workshops zijn allemaal gratis. Leerzaam en leuk!

Momenteel zijn alle activiteiten geannuleerd.

Filmhuis Rijswijk & Theater Ludens

Filmhuis

Iedere week kunt u kijken naar een boeiende film in Filmhuis Rijswijk of Theater Ludens. Vaak worden actuele films gedraaid die pas in de bioscoop waren, of tijdloze klassiekers. Ook zijn er regelmatig lezingen en maandelijks lunchlezingen.

Momenteel zijn deze activiteiten geannuleerd.

Allemaal digitaal!

Allemaal Digitaal!

In samenwerking met SeniorWeb aan de Vliet bieden wij u computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden. Word wegwijs met uw tablet of iPad. Leer hoe Whatsapp werkt en ga aan de slag met de digitale overheid. 

Momenteel zijn deze activiteiten geannuleerd.