De Bibliotheek aan de Vliet biedt inspirerende, creatieve, leerzame en ontspannende activiteiten aan. Er zijn lezingen, workshops, filmvertoningen, exposities en cursussen. Alle activiteiten zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de bibliotheek. Bekijk regelmatig de online agenda voor de nieuwste activiteiten en schrijf u in voor de nieuwsbrief die bij u past.

Filmhuis

Het gezellige peutervoorlezen is altijd een groot succes bij kleintjes van 2 tot 4 jaar. Ze kijken mee naar mooie prentenboeken en luisteren naar verhalen van een ervaren voorlezer. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, het stimuleert de fantasie, brengt rust en regelmaat en is vooral erg leuk. De dynamiek is ontspannen, gezellig en de boeken die worden voorgelezen zijn erg populair onder de kleinste lezers.

U kunt weer genieten van films in het Filmhuis Rijswijk. Wij zijn blij dat wij u weer kunnen begroeten bij de filmvoorstellingen. In deze folder staan de films die u in september kunt zien.De films die we niet konden vertonen vanwege de sluiting van het Filmhuis Rijswijk, staan nu voor de komende maanden op het programma. Aangevuld met een aantal nieuwe titels. 

In samenwerking met SeniorWeb aan de Vliet bieden wij u computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden. Word wegwijs met uw tablet of iPad. Leer hoe Whatsapp werkt en ga aan de slag met de digitale overheid.

Filmhuis

In samenwerking met Indigo Preventie Haaglanden en Rijswijk Doet organiseert de Bibliotheek aan de Vliet online workshops op het gebied van geestelijke gezondheid. Door deel te nemen aan de activiteiten van Indigo kunt u uw geestelijke gezondheid verbeteren, zodat klachten geen problemen worden. 

Voor velen is deze tijd stressvol en onzeker, terwijl we door de omstandigheden ook minder bewegen. Uit onderzoek blijkt dat wandelen en Mindfulness helpen tegen piekeren stress.

Tijdens de Mindful Wandelingen van Bibliotheek aan de Vliet combineren we wandelen met oefeningen uit Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Een gezond en ontspannend uitje en tegelijkertijd een laagdrempelige kennismaking met Mindfulness.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en houd de website in de gaten voor de laatste updates!

Er zijn 3 nieuwsbrieven: voor iedere lezer wat wils! Meld u snel aan en ontvang de nieuwsbrief die bij u past. Zo bent u altijd op de hoogte van alle leuke activiteiten en wat er speelt in en rondom de bibliotheek bij u in de buurt.

Schrijft u graag verhalen of vindt u het leuk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met taal? In het Schrijfcafé krijgt u verrassende en uitdagende opdrachten. Zoekt u meer verdieping in het schrijven van creatieve teksten? Volg de basiscursus creatief schrijven en maak kennis met het schrijven van proza, non-fictie en poëzie.

Momenteel zijn er geen schrijfactiviteiten.