De Bibliotheek aan de Vliet biedt inspirerende, creatieve, leerzame en ontspannende activiteiten aan. Er zijn lezingen, workshops, filmvertoningen, exposities en cursussen. Alle activiteiten zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de bibliotheek. Bekijk regelmatig de online agenda voor de nieuwste activiteiten en schrijf u in voor de nieuwsbrief die bij u past.

Schrijfactiviteiten

Schrijft u graag verhalen of vindt u het leuk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met taal? In het Schrijfcafé krijgt u verrassende en uitdagende opdrachten. Zoekt u meer verdieping in het schrijven van creatieve teksten? Volg de basiscursus creatief schrijven en maak kennis met het schrijven van proza, non-fictie en poëzie.

Mindful bewegen en stiltewandelingen

Wilt u graag kennismaken met mindfulness, maar is stilzitten niets voor u? Dan zijn mindful bewegen en een stiltewandeling iets om uit te proberen. Deze sessie kunt u als ontspannend en stressverlagend ervaren. 

Op diverse vrijdagen in Voorburg. Bekijk alle data in onze online agenda.

Bekijk de agenda voor al onze activiteiten

 1. Theatervoorstelling - 'Ik wil een ridder zijn' van Deep Deep

  Theatergroep Deepdeep heeft een voorstelling voor u over ridders! Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, ouders zijn natuurlijk ook welkom.

  Van 10:00 tot 12:00

  Leidschendam | Fluitpolderplein 5 | 2262 ED Leidschendam

  za 29 feb

 2. Theatervoorstelling - 'Ik wil een ridder zijn' van Deep Deep

  Theatergroep Deepdeep heeft een voorstelling voor u over ridders! Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, ouders zijn natuurlijk ook welkom.

  Van 10:00 tot 12:00

  Voorburg | Koningin Julianalaan 257 | 2273 JG Voorburg

  vr 28 feb

 3. Peutervoorlezen in Rijswijk

  Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het is goed voor de taalontwikkeling, het stimuleert de fantasie, brengt rust en regelmaat en is vooral erg leuk. In de bibliotheek hebben we daarom een gratis voorleesfeestje voor peuters van 2 - 4 jaar. U kunt als (groot)ouders en/of verzorgers gezellig aansluiten met uw kleintje(s) en genieten van een mooi verhaal.

  Van 10:00 tot 10:30

  Locatie Rijswijk | Generaal Eisenhowerplein 101 | 2288 AG | Rijswijk

  vr 28 feb

 4. Filmhuis: lunchlezing en film On body and soul

  Drama van de Hongaarse regisseur Ildikó Enyedi.

  Van 13:00 tot 16:15

  Filmhuis Rijswijk | Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk

  za 29 feb

 5. Cursus/training 'Meer zelfvertrouwen'

  Iemand met weinig zelfvertrouwen denkt vaak dat mensen van alles over hem of haar vinden. Daar blijkt meestal niets van waar. Ook negatieve gedachten die je over jezelf hebt, kun je leren nuanceren.

  Van 10:00 tot 12:00

  Voorburg | Koningin Julianalaan 257 | 2273 JG Voorburg

  ma 02 mrt

 6. Leerwerkloket: een loopbaanadviesgesprek

  Heeft u vragen over (om- en bij-) scholing of leren en werken? U kunt bij het leerwerkloket terecht! Wij staan iedereen te woord: studenten, werkzoekenden, werkenden en ook werkgevers.

  Van 12:00 tot 16:00

  Leidschendam | Fluitpolderplein 5 | 2262 ED Leidschendam

  ma 02 mrt

 7. Taalhuis spreekuur in Leidschendam

  U kunt wel lezen maar u heeft moeite met het lezen van moeilijke brieven? Wilt u beter leren lezen, uw (klein)kinderen voorlezen of een kaart schrijven? De taalhuizen bieden de hulp die bij u past. Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Vertel het door. Wij helpen graag!

  Van 13:00 tot 15:00

  Locatie Leidschendam | Fluitpolderplein 5 | 2262 ED Leidschendam

  ma 02 mrt

 8. Taalhuis Leesclub in Leidschendam

  Samen een boek lezen en met elkaar hierover praten, maakt lezen een stuk leuker.

  Van 13:00 tot 15:00

  Locatie Leidschendam | Fluitpolderplein 5 | 2262 ED Leidschendam

  ma 02 mrt

 9. Workshop 'Mindfulness'

  Vaak zijn we met onze aandacht niet in het NU, maar vooruit in de tijd. We moeten heel veel van onszelf. Ook vragen we ons vaak af wat er was gebeurd als we dingen anders hadden aangepakt. Wat als? en Had ik maar... Deze manier van denken zorgt voor een beknellend gevoel en brengt stress en zorgen met zich mee.

  Van 14:00 tot 16:00

  Rijswijk | Generaal Eisenhowerplein 101 | 2288 AG Rijswijk

  ma 02 mrt

Meer

Indigo workshops & trainingen

Indigo

Heeft u boeken gelezen over psychologie of zelfhulp maar vind u het lastig om toe te passen in de praktijk? Voor veelkomende sociale 'struikelblokken' is er een oplossing! Met de cursussen van Indigo Preventie worden de theorie en praktijk gecombineerd. Zo leert u bijvoorbeeld om 'meer in het nu te zijn', te stoppen met piekeren of assertiever te worden. Meld u nu aan, de cursussen en workshops zijn allemaal gratis. Leerzaam en leuk!

Filmhuis Rijswijk & Theater Ludens

Filmhuis

Iedere week kunt u kijken naar een boeiende film in Filmhuis Rijswijk of Theater Ludens. Vaak worden actuele films gedraaid die pas in de bioscoop waren, of tijdloze klassiekers. Ook zijn er regelmatig lezingen en maandelijks lunchlezingen 

Allemaal digitaal!

Allemaal Digitaal!

In samenwerking met SeniorWeb aan de Vliet bieden wij u computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden. Word wegwijs met uw tablet of iPad. Leer hoe Whatsapp werkt en ga aan de slag met de digitale overheid. 

Er zijn 3 nieuwsbrieven: voor iedere lezer wat wils! Meld u snel aan en ontvang de nieuwsbrief die bij u past. Zo bent u altijd op de hoogte van alle leuke activiteiten en wat er speelt in en rondom de bibliotheek bij u in de buurt.

Koop uw kaartjes veilig en snel online met iDeal

Online kaartverkoop

Voor de activiteiten in de bibliotheek kunt u hier uw kaarten kopen en met iDEAL betalen. U kunt natuurlijk ook uw kaartje kopen bij de informatiebalie bij de bibliotheek. Bij sommige activiteiten is er inloop(spreekuur), dat staat er altijd bij vermeldt. Meestal moet u zich even aanmelden. Aanmeldingen voor gratis activiteiten gaan ook via het kaartverkoopprogramma.