Van 24 januari tot en met 3 februari 2018 worden weer De Nationale Voorleesdagen gehouden. Dit keer staat het prentenboek van het jaar Sssst... De tijger slaapt van Britta Teckenturp centraal.

Wij hebben drie verschillende theatervoorstellingen in het programma opgenomen, waar u samen met uw peuter of kleuter van kunt genieten. Ook is er dit jaar een voorleesontbijt, voorafgaand aan het Peutervoorlezen, in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg.

Indiaantje ‘Altijd Anders’ redt een tijger (2+)

Het is voor indiaantje Kyra tijd om haar nieuwe naam te krijgen. Maar ze moet, volgens de indianentraditie, daarvoor wel éérst een heldendaad verrichten: op een bizon jagen, een beer achternazitten of een tijger vangen. Kyra doet iets wat je niet verwacht. Ze doet het nèt even anders... Eigenlijk doet ze álles altijd anders.

Een vrolijke, grappige ‘tipi’-sche voorstelling van Deep Deep over jezelf zijn, ook al ben je anders.

Leidschendam • za 27 jan • 10:30 - 11:30 uur
Leden € 6,50 • niet-leden € 7,50
Begeleiding verplicht en koopt ook een kaartje

Peutervoorlezen: Voorleesontbijt (2+)

Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat ook het Peutervoorlezen in het teken van het prentenboek Sssst... De tijger slaapt. Er wordt een interactieve vertelvoorstelling gehouden. Tijdens het voorlezen kunt u samen met uw peuter genieten van een heerlijk ontbijt.

Het ontbijt met voorlezen begint om 08:45 uur en is om 09:45 uur afgelopen.

Om 10:00 uur lezen we Ssst! De tijger slaapt ook tijdens het peutervoorlezen (zonder ontbijt).

Slaap, TIJGER, slaap... (2+)

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg... Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen.

Bij deze interactieve meespeelvoorstelling van Kindertheater Kaboem mogen de kinderen de tijger niet wakker maken. Wat zou er gebeuren als de tijger wakker wordt?

Rijswijk • wo 31 jan • 10:30 - 11:00 uur
Leden € 9,00 • niet-leden € 10,00
Begeleiding verplicht en koopt ook een kaartje

Gratis lid worden

Meld uw peuter of kleuter tijdens De Nationale Voorleesdagen gratis aan en uw kind ontvangt een vingerpoppetje van de tijger uit het prentenboek Sssst... De tijger slaapt als welkomstcadeau*.

Maak van 25 januari tot en met 4 februari gebruik van dit aanbod!

*zolang de voorraad strekt

Sttt... De tijger slaapt (2+)

PANG! Een grote knal. Tijger schrikt wakker...Is ze boos? Nee hoor, ze krijgt taart, een lied en een ballon of misschien wel twee!

Een leuke, spannende voorstelling van Rik Rikken.

Voorburg • za 3 feb • 10:30 - 11:30 uur
Leden € 9,00 • niet-leden € 10,00
Begeleiding verplicht en koopt ook een kaartje