Werk aan jezelf met online workshops van Indigo Preventie

Werk aan jezelf met online workshops van Indigo Preventie

In samenwerking met Indigo Preventie Haaglanden en Rijswijk Doet organiseert de Bibliotheek aan de Vliet online workshops en cursussen op het gebied van geestelijke gezondheid. Door deel te nemen aan de activiteiten van Indigo kunt u uw geestelijke gezondheid verbeteren, zodat klachten geen problemen worden. 


Gratis deelname

Deelname aan de online workshops van Indigo is gratis. Per workshop kunnen er min. 4 en max. 10 deelnemers meedoen.

Kunt u toch niet deelnemen aan de workshop? Meld u dan tijdig af, zodat iemand anders uw plek kan innemen. 

 

 

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaande knoppen of aan de balie van de bibliotheek. Zorg dat uw e-mailadres bij ons bekend is. Dit is nodig om uw aanmelding compleet te maken. Zonder e-mailadres kunt u niet deelnemen aan deze workshop.

Een paar dagen voor aanvang van de workshop ontvangt u een e-mail met inloggegevens en informatie over hoe het werkt.

Nodig voor deelname

Volg de online workshops via een laptop of computer met een stabiele internetverbinding. Gebruik geen Chromebook, tablet of smartphone. Deze ondersteunen niet alle online functies.

Daarnaast heeft u geluid, een microfoon en een webcam/ingebouwde camera nodig. Controleer van tevoren of uw apparaat het toestaat om geluid via de microfoon te delen.


Lekker slapen

Ervaart u problemen om in slaap te vallen? Ligt u ’s nachts vaak wakker of wordt u veel te vroeg wakker? Merkt u dat u overdag moe bent? Neem dan deel aan de workshop Lekker slapen, om meer inzicht te krijgen in uw slaapproblemen. U krijgt adviezen hoe u uw nachtrust kunt verbeteren.

Meld u gratis aan:

Omgaan met stress

Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om goed te functioneren. Te veel stress heeft echter een negatief effect op de gezondheid. Tijdens deze workshop krijgt u inzicht in wat (on)gezonde stress is en wat dit met u kan doen. Door te leren anders om te gaan met stress, kunt u in balans blijven. 

Meld u gratis aan:

Stoppen met piekeren

Iedereen piekert wel eens. Maar wat als u regelmatig gevangen raakt in uw gepieker en daar last van heeft? Het vreet energie en kost tijd die u ook anders had kunnen besteden. U leert het verschil tussen nadenken en piekeren en waarom u eigenlijk piekert. U leert over de invloed van gedachten en hoe ze samenhangen met uw emoties en gedrag. Tenslotte krijgt u praktische tips over hoe u uw piekeren kunt verminderen.
 

Meld u gratis aan:

Omgaan met angst

Iedereen is soms bang of angstig. Angst is een normale, gezonde en beschermende reactie. Maar soms lokken alledaagse situaties angstreacties uit die zo hevig zijn dat ze het normale functioneren belemmeren. U leert meer over verschillende soorten angsten en hoe u hiermee om kunt gaan.

Deze voorlichtingsbijeenkomst is speciaal voor mensen die zelf last hebben van angst of als dat voorkomt bij hun naasten.

Meld u gratis aan:

Assertiviteit

Veel mensen hebben moeite met het stellen van grenzen naar anderen of naar zichzelf. Als dit uit de hand loopt kan het  gevolgen hebben voor uw geestelijke gezondheid en in ernstige gevallen zelfs tot een burn-out leiden. In deze workshop leert u wat uw gedrag voor effect heeft op anderen. Wat u zelf kunt veranderen. En hoe u op assertieve wijze feedback aan iemand kan geven, waarmee u de kans op conflicten verkleint.
 

Positief denken

Negatief denken heeft effect op hoe we ons voelen, hoe we overkomen op anderen en hoe we onszelf zien. U leert om op een andere, eerlijkere manier naar uzelf en zaken te kijken. U kunt daarmee inzicht krijgen in hoe u zichzelf mogelijk saboteert met uw eigen negatieve blik. Met andere deelnemers wisselt u uit hoe u positiever kunt denken. U leert kritischer kijken naar uw eigen denkpatronen en gaat aan de slag met omdenken van belemmerende gedachten.

Vrienden maken

In deze workshop staat een betere vriend (van jezelf) worden centraal. Dit is een voorwaarde om goede sociale contacten en vriendschappen te kunnen hebben.

In twee online sessies gaan we in op:

  • Zelfwaardering, positieve gedachten en voor jezelf opkomen.
  • Het verkennen van eigen wensen en grenzen.
  • Eerste aanzet tot een actieve houding. 

Meld u gratis aan voor cursus 1:

Meld u gratis aan voor cursus 2:

Heeft u een vraag?