Media Art Dagen

Data Detox Kit

© creative commons - Fers

Wie kent u beter: google of uw beste vriend(in)? Welke datatroep ontstaat er op sociale media? Met wie praat uw telefoon? Hoe bloot staat u aan dataverzameling?

Daag uzelf uit! Haal de Data Detox Kit in de bibliotheek en krijg de regie in handen. Stap voor stap gooit u de bezem door uw dataverzameling. Door simpele tips en concrete stappen ervaart u hoe en waarom alle data op onze mobiele apparaten, diensten en account worden verzameld, geanalyseerd, gedeeld en verkocht.

18 tot en met 23 november • tijdens openingsuren
Alle locaties • Gratis
Ik begin met LinkedIn

Zoekt u werk wat op uw lijf is geschreven? Maak u online zichtbaar en haal meer uit uw LinkedIn profiel.

In deze workshop gaat u onder begeleiding van LinkedIn trainer Kirsten van Loon een profiel aanmaken of maakt u uw huidige aantrekkelijker. U leert hoe u LinkedIn gebruikt om een baan te vinden, een netwerk opbouwt en op de hoogte blijft van trends en ontwikkelingen. Aan het begin van de workshop fotografeert Petra van Aken u op een mooie natuurlijke wijze voor uw profielfoto.

Voor deze workshop zijn computer basisvaardigheden nodig. Neem uw eigen laptop mee.

ma 18 november • 15:00 - 18:00 uur
Rijswijk • Gratis, vooraf aanmelden

Minecraft (9-14 jaar)

Vliegende boekenkasten, ondergrondse leesgrotten of betoverde boeken: het kan allemaal gemaakt worden in Minecraft! Hoe zal de bibliotheek er over 100 of 1000 jaar uitzien? Heb jij hier ideeën over? Kom dan naar de workshop Minecraft en bouw samen met een mede-Minecrafter in twee uur tijd een bibliotheek waarbij je je fantasie de vrije loop kunt laten.

wo 20 november • 15:00 - 17:30 uur
Leidschendam • Gratis, vooraf aanmelden

MAD middag (6-12 jaar)

Reis door je lichaam met het Virtuali-tee t-shirt. Kruip onder je huid en laat je inspireren door de binnenkant van het lichaam. Maak je eigen dokter bibber, codeer een kunstwerk en schilder je eigen Keith Haring in één snelle beweging.

Kom naar het MAD-Lab tijdens de Media Art Dagen middag en doe mee!

wo 20 november • 14:00 - 16:00 uur
Rijswijk • Gratis, vrije inloop

 

Peutervoorlezen (2-4 jaar)

Het is 50 jaar geleden dat Rupsje Nooitgenoeg door Eric Carle werd bedacht. De kleurrijke illustraties en het vrolijke verhaal zijn nog altijd een feest om te lezen. In de jubileum- app met augmented reality (toegevoegde realiteit) komt Rupsje Nooitgenoeg tot leven. Kijk hoe hij verschijnt in de bibliotheek bij deze speciale editie van het Peutervoorlezen.

vr 22 november • 10:00 - 10:30 uur
Rijswijk • Gratis, vrije inloop

Open Dag Kunstuitleen

U bent van harte welkom op de Open Dag van de Kunstuitleen in Rijswijk. Hier kunt u alles te weten komen over de collectie en tentoonstellingen van de Kunstuitleen. De Open Wand tentoonstelling wordt tussen 14:30 en 16:00 uur feestelijk afgesloten. Gevolgd door een introductie van VR Painting.

za 23 november • 13:00 - 16:00 uur
Rijswijk • Gratis, vrije inloop
 

VR-PAINT Experience (15+)

Tijdens de VR-PAINT Experience is het mogelijk om een andere wereld te betreden. Een wereld waarin een virtuele ruimte beschilderd kan worden. Met de controller in de hand gaat u door de virtuele ruimte lopen en maakt u een persoonlijk virtueel kunstwerk.Het kan allemaal door de virtuele of gesimuleerde werkelijkheid die u met een VR-bril kunt ervaren. Dankzij de 3D effecten en volledige 360 graden beelden krijgt u het gevoel alsof u er echt middenin staat.

za 23 november • 13:00 - 14:30 uur
Rijswijk Kunstuitleen • Gratis voor 12 personen, vooraf aanmelden.